Mahmut Demirden Referandum Çıkışı

Eski milli güreşçi Mahmut Demir, Rıdvan Dilmen’in Twitter’da başlattığı ve Arda Turan, Burak Yılmaz ile Murat Boz’un destek verdiği ’Güzel bir Türkiye için ben de varım’ kampanyası sonrası yaşanan tartışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Elbette tüm insanlarımız demokratik haklarını kullanacak, ülkemizin ve milletimizin geleceğinin şekilleneceği bu sürece katkı sunacaktır. Ama bu birbirimize hakaretler yağdırarak, düşmana söylenmeyecek laflar ederek olmamalı” dedi.

Yayınlama: 30.01.2017
1.355
A+
A-

Sosyal medya hesabından “Büyük Türk milletine açık mektup” başlığı altında mesaj yayınlayan Amasya’da yaşayan eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, referandum öncesi olan tartışmaları kaygıyla takip ettiğine değinerek, “Ülkemin güzel insanları yapmayın. Farklılıklarımız üzerinden ayrışacak değil, benzerliklerimiz üzerinden birleşecek günlerden geçiyoruz. Elbette fikirler ifade edilmeli, doğruya ulaşmak için bu fikirler tartışılmalı ama bunlar yapılırken saygı bir kenara atılmamalı, sevgi unutulmamalıdır. Bizler sert görünen ama özünde çabuk kırılan duygu yoğunluğu yüksek bir toplumuz. Referandum sürecine girdiğimiz bu günlerde elbette tüm insanlarımız demokratik haklarını kullanacak, ülkemizin ve milletimizin geleceğinin şekilleneceği bu sürece katkı sunacaktır. Ama bu birbirimize hakaretler yağdırarak, düşmana söylenmeyecek laflar ederek olmamalı” ifadelerini kullandı.

Düşüncelerini “Bizler aynı mahallenin, aynı köyün, aynı şehrin insanlarıyız. Bu ortak paydalara rağmen farklı alışkanlıklarımız, farklı görüşlerimiz, farklı yaşam şekillerimiz olması kadar doğal bir durum yoktur” sözleriyle paylaşan Demir, şöyle devam etti: “Bu farklılıklar bizi ayrışmaya götürmemeli. Lütfen bir an için durup bakın etrafınıza, bugün farklı görüşlerimiz yüzünden atıp tuttuğumuz insanlara. Dün düğününüzde sizinle sevinip, cenazenizde acınıza omuz verenin aynı insanlar olduğunu göreceksiniz. Yapmayın ne olur. Bizim bizden başka kimsemiz, gidecek başka yerimiz yok. Bizi seyrederek ellerini ovuşturan hainlere umut vermeyin. Bu seçim de bitecek ama biz yine birbirimizin acısına sevincine ortak olacağız. Ömrü boyunca Türk milletinin mutluluğu, refahı, birliği için çaba sarf eden bir evladınız, bir kardeşiniz, dostunuz, hizmetkarınız ne sayarsanız o olarak istirham ediyorum. Birbirinizi kırmayın. Saygıdan ve sevgiden ayrılmayın. Allah yolunun sadık yolcusu bu büyük milletin ayrılığa düşmesine vesile olmayın. Birliğimize,dirliğimize kıymayın. Selam ve dua ile.”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş