ÖĞRETMENLERE SAYGI UNUTULMAMALI

AK Parti İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Toplalak, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile yazılı basın açıklamasında bulunarak, “Hayatın her zamanında öğreticilerimize olan saygıyı unutmamamız gerekir” dedi.

Yayınlama: 23.11.2016
2.239
A+
A-

AK Parti İnegöl Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Topalak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı basın bulunundu.

 

Topalak yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Muhatabı  insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik… Eskiden öğretmene “Muallim”, öğretmen yetiştiren okula da “Muallim Mektebi” denirdi. Ülkemizde öğretmen okulu ilk kez 16 Mart 1848’de açılmıştır. Öğretmenin, öğreticinin üzerimizdeki hakları her daim hatırımızda tutmamız gereken önemli değerlerimizdendir. Şu dizelerde söylendiği gibi; ‘Bir ses ver bana bir nefes ol hayatımda. Gölgeni hissedeyim her an baktığımda. Bana öğret ki sarılayım doğruluğa Öğretenim, öğretmenim ol benim’ Hayatın her zamanında öğreticilerimize olan saygıyı unutmamamız gerekir. Öğretmenin görevi; erdemli bir toplumun temellerini atmaktır. İnsan yaratılanların en yücesi en donanımlısıdır çünkü akla sahip olanlar; fakat bazen en vahşi, en acımasız, en dengesiz davranışları da sergileyen yine insandır. Bu yanlışlara düşmemek için insan, hayatında eğitim almalıdır. Eğitim alsın ki davranışlarını kontrol etsin ve diğer insanların haklarına saygı duymayı öğrensin diye… İşte öğretmenler küçük yaşta insanlara bunları aşıladıkları için kutsaldırlar”






           

“Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır. Sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir. Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi hakkıyla ifa etmek büyük başarıdır. Bu başarının yetiştirilen nesillere de aksettirilmesi gayesi ve azmiyle taçlandırılması gerekmektedir. Şehit Öğretmen Engin Eker’in yakını olarak, tüm eğitim camiası şehitlerimizi de burada anmadan geçemeyeceğim. Bu vatana, insanlığa emek vermiş tüm şehitlerimizi de dua ile yad ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Vicdani huzuruyla bu işe gönül vermiş bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum”

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş