Osmanlı Şehitliğine Büyükşehir Eli

Bursa’nın Yenişehir ilçesinin Karaamca köyünde Osmanlı’dan kalma şehitlik Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Yayınlama: 29.09.2017
1.126
A+
A-

Karaamca Mahallesi Muhtarı, Osmanlı’dan kalma şehitliği kendi imkanları ile korumaya çalıştıklarını belirterek, “Köyümüzü ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’ı bu şehitliğe götürüp kendilerinden destek istedik. Sağ olsunlar bizim bu arzumuzu kırmadılar. Şu an çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 10’a yakın şehit mezarı güzel bir şekilde yapılıyor. Çevre düzenlemesi ve istinat duvarları da yapılacak. Ecdat mezarlığına sahip çıktığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

Bu mezarlığın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Muhtar Güleç, “Her yıl bu bölgede mevlid-i şerif okutup şehitlerimizi anıyoruz. Binlerce vatandaşımız geliyor. Onlara çeşitli ikramlarda bulunuyoruz. Eskiden her sene köyümüzü dolu vurur ve ürünlerimizin çoğu zarar görürdü. Ancak bu şehitliğe ne zaman sahip çıktık, bir daha köyümüze hiç dolu yağmadı” dedi.

Şehitlik yapımında sona gelindiği belirtildi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş