SAMİ KOPARAN YAD EDİLDİ

İnegöl İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (İHMED), Öğretmenler Günü dolayısıyla 6 ay önce aramızdan ayrılan Sami Koparan’ı ‘İHMED yad günleri’ çerçevesinde andı.

Yayınlama: 30.11.2016
1.654
A+
A-

TAM BİR HİZMET ADAMIYDI

Program hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ahmet Taştan şunlar söyledi: “İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak, okulumuzda güzel hizmetler etmiş ve aramızdan ayrılmış olan hocalarımızı anmak, hayatlarında olduğu gibi vefatlarından sonra da hizmetleri, eğitimciliğini paylaşmak istedik. Sami Hocamızı İnegöl yakında tanıyor, hizmetlerimi biliyordu. Biz onun hizmet ettiği parçaları bir araya getirdik sadece. Ne kadar da çok seveni varmış. Ben o gece bir yönünü öğrendim, çok hoşuma gitti. Herhangi birimizin yapacağı bir görevi varken, olur da farklı bir işi çıkmış olur, hep hocamızı arardık ve o da her zaman müsait olurdu. Tam bir hizmet adamıydı” dedi.

 AKTAŞ HOCASINI ANLATTI






“O gece sunuculuğu üzerime aldım ve konuşmacıları tek tek davet ettim. Kur’an-ı Kerimi yanık sesi ile matematik öğretmeni Celalettin Genç tilavet etti. Dernek adına yönetim kurulu üyemiz Abdülvasih Duran, öğrencilerinden hatıralar bölümünden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hocası olarak Bursa İmam Hatip yıllarını Nusret Vardar Hocamız, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptığı yılları Sabit Demirtaş Hocamız, kuruluşunda emeği geçtiği dernek başkanlarından Ensar Vakfı Başkanı Fatih Bayram, İnegöl Kültür Vakfı Başkanı Semih Kılıç, damatlarından Muhammed Tarakçı, yılların dostluğu birlikte geçirdikleri Salim Uğurtay Hocamız, Nil Tur adına Erol Bodur Hocamız güzel birer konuşma yaptı. Son olarak Emir Sultan Camii emekli imam hatibi Münir Hocamızın duasına hep birlikte amin dedik”

SLAYT GÖSTERİSİ YAPILDI

“Onun hayatını anlatan resimlerle biçimlenmiş slayt ile geçmiş yıllara gittik” diyen Taştan; “Sevgili annemiz ve kızları programa teşrif ettiler, çok memnun olduklarını ifade ettiler. Sami hocamızla birlikte görev yapmış imam hatip hocalarımız oradaydı, talebeleri olarak oradaydık, vakit çalışanları olarak, hac ve umre arkadaşları olarak hep birlikte oradaydık. Zaten öyledir iyi insanları andığınızda kendinizi iyi hissedersiniz. Geçmişte Hikmet Şahin Hocamızı, Celalettin Ökten hocamızı yâd etmiştik”

DUALARLA AYRILDI

“İHMED olarak mezunlarımıza, hocalarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Kuruluş sebebimiz bu. Programda emeği ve katkısı bulunan herkese, başta belediyemize salon tahsis ettiği için, taze hurma ikram ettiği için Nil Tur’a teşekkür ederim. Şimdi burada konuşmacıların neler konuştuğunu bir cümle ile anlatsak o bile sözü uzatmış olur. Şunu söyleyip bitireyim Sami Hocamız hizmet adamıydı, dava adamıydı. O yaptıklarıyla anılası bir insandı biz de onun bu özelliğini yerine getirdik. Rabbimi gani gani rahmet eylesin. Gecenin sonunda katılımcılar ile toplu bir fotoğraf çekildi. Herkes dudaklarında dualarla ayrıldı”

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş