Terör örgütünün havanlı saldırısında 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı

Son dakika: Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan topu ile yapılan taciz atışında, 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Askerlerimize yönelik saldırı sonrası başlatılan operasyonda 8 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Yayınlama: 26.03.2020
458
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı, bölücü terör örgütünün düzenlediği saldırıda 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığını duyurdu.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Irak kuzeyi Haftanin bölgesinde, 25 Mart 2020 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarınca havan ile yapılan taciz atışı neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.”GEREKLİ KARŞILIK VERİLMİŞTİR”Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır” denildi.Açıklamada, derin bir acı ve üzüntüye neden olan olayda hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet, aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türk milletine başsağlığı dileğinde bulunulurken, yaralı askerler için de acil şifa dilekleri iletildi.

SALDIRI SONRASI DÜZENLENEN OPERASYONDA 8 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜMilli Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası operasyon düzenlendiğinin açıklayarak 8 PKK’lı teröristin hava taarruzuyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.ŞANLIURFA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜIrak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş İsmail Karataş’ın acı haberi memleketi Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki ailesine ulaştı.Şehit uzman çavuşun cenazesi akşam saatlerinde askeri uçakla GAP Havaalanına getirildi. Türk bayrağına sarılı şehit Karataş’ın naaşını; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi karşıladı. Şehidin cenazesi karşılama sonrası hastane morguna kaldırıldı.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş