13 KIRSAL MAHALLEDE FINDIK üRERTiLiYOR

İnegöl’de son yıllarda hobi olarak üretimine başlanılan fındık, İnegöllü çiftçiler için geçim kaynağına dönüşmeye başladı. 13 kırsal mahallede ortalama 4 bin dekar alanda üretimi yapılan fındığın rekoltesi de çiftçileri memnun ediyor.

Yayınlama: 05.09.2019
575
A+
A-

Dünya fındık üretiminin ortalama % 70’ini Türkiye gerçekleştiriyor. Fındık üretimi Karadeniz Bölgesiyle özdeşleşmiş olsa da alternatif olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde de üretiliyor. Bu bölgelerden bir tanesi de doğasıyla Karadeniz’i andıran İnegöl olarak karşımıza çıkıyor.  Eskiden doğada kendiliğinden yetişen fındık son yıllarda modern üretimlerle ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor.

 

İnegöl’de yetişen fındığın Karadeniz fındığı kalitesinde olduğunu söyleyen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl’de fındık üretimi Güney Kastane, Sulhiye, Tüfekçi Konak, Osmaniye, Hacıkara, Hayriye, Hilmiye, Tahtaköprü, Mezit, Bahariye, Konurlar, Bahçekaya ve Eski Bahçekaya Mahallelerinde yetiştiriliyor. Ortalama 4 bin dekar kadar bir alanda ilçemizde fındık üretimi yapılıyor. İnegöl’de yetişin bütün meyvelerde olduğu gibi üretilen fındığın kalitesi de çok güzel. Bizim bölgemizin fındık üretimindeki dezavantajı ise bölgeye destek yoktur. Bizde tutup destek isteyemiyoruz. Destek Karadeniz Bölgesine veriliyor, kalkıp bizde buraya istersek bir anlamda kendimizle çelişmiş oluruz. Ortalama bir dönüm fındık bahçesinde 100 kilogram verim alınıyor. Bu da bölgemizin üretime ne kadar uygun olduğunu gösteriyor” dedi.






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş