19 Yaşındaki İnegöllü obilyacının dar alanlar için ürettiği fonksiyonel ürünler yerli ve yabancı ziyaretçilerden ilgi gördü

Bu yıl 45’incisi düzenlenen “Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı”nın (MODEF EXPO 2021) en genç katılımcısı olan Mustafa Yeşil (19), dar alanlar için ürettiği fonksiyonel ürünler ile yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

Yayınlama: 09.10.2021
2.123
A+
A-

İnegöl Mobilyacılar Odası’nın en genç üyesi ve MODEF EXPO 2021’in en genç mobilyacısı olan Mustafa Yeşil, ürünleri ile fuara renk kattı. Yeşil’in ürünleri, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.

 

Genç mobilyacının ürettiği ürünlerle ilgi odağı olduğunu ifade eden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu ifadeleri kullandı:






 

“Geçtiğimiz yıl odamızın en genç üyelerini telefonla arayarak, yaptıkları işleri sordum hem de pandemide yaşadıkları sıkıntıları sordum. Bu üyelerimizden biri de Mustafa’ydı. Geçen yıl 18 yaşındaydı. Fuara girmek istediğini söyledi, farklı tasarımlarının olduğunu söyledi. Tasarımını inceledik, beğendik ve ona fuarda bir yer bulduk 2020 yılında. Bu yıl da aynı yerde ürünlerini daha da geliştirerek sergilemesi için yer verdik. Genç arkadaşımızın ürünlerinin tuttuğunu, hem yurt içi hem de yurt dışında ilgi gördüğünü gördük. Farklı tasarımların zaten her zaman ilgi gördüğünü biliyoruz. Bu genelde daha ufak evler için, kalabalık aileler için, bahçeli evler için de düşünülmüş özel ürünler var. Biz arkadaşımızı tebrik ediyoruz, kendisini geliştirmesini tavsiye ediyoruz. Doğru yolda ilerlediğini görüyoruz. Her zaman her yerde farklılık değer bulur diye düşünüyorum. Mobilyada yeni tasarımlar, yeni ürünler bir de kullanışlı ürünler çok önemli, az yer kaplayan ürünler çok önemli. Bu konuda kendisini son derecede başarılı buluyoruz. İlerleyen yıllarda daha da iyi noktalara geleceğini tahmin ediyorum”

 

Babası ve dedesinin daha önce mobilya parçaları ürettiğini, dedesi ve babasından esinlenerek bitmiş ürünler yaptığını belirten 19 yaşındaki genç mobilyacı Mustafa Yeşil, şu ifadeleri kullandı:

 

“Dedem metal işleri ile uğraşıyordu, babam da mekanizma işi ile uğraşıyordu. Babamdan aldığım bu gömleği geliştirerek birmiş ürünlere girdim. Fonksiyonel ürünler yapıyorum. Dar mekanlar için pratik çözümler üretiyorum. Dar alanlar için konsept üretiyorum, böylelikle dar alanların ferah olmasını sağlıyorum.  İhracat için Ürdün, Dubai, Azerbaycan ve ABD gibi ülkelerden gelen temsilcilerle görüşme yaptım. Olumlu olursa güzel şeyler olacak. İhracat yaparak kendimi geliştirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyorum. Zaten yurt içinde bütün bölgelere ürün veriyorum. Asıl amacım ihracat yapıp bütün ülkelere yayılmak. Fuarda ilgi beklentimin üzerindeydi. İnşallah geri dönüşleri alacağız”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş