1940’LI YILLARIN BiSiKLET EHLiYETNAMELERi iLGi ODAĞI

İnegöl Kent Müzesi’nde sergilenen ve 1940’lı yıllara dayanan bisiklet ehliyetnameleri, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Kent Müzesi Sorumlusu Serdar Sevinç, “Kuzey Avrupa’dan gelen ziyaretçilerimiz, bu bölümü gördüğü anda çok şaşırıyorlar. Hayret içerisinde düşüyorlar. Çünkü bu bölgelerde bisiklet kullananlara ehliyet verilmekte halen daha” dedi.

Yayınlama: 18.07.2019
755
A+
A-

İnegöl Belediyesi Kent Müzesi’nde bulunan ve 1940’lı yıllarda İnegöl Belediyesi tarafından verilen bisiklet ehliyetleri ilgi odağı oluyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyesi Kent Müzesi Sorumlusu Serdar Sevinç, “Kent Müzesi Cumhuriyet Bölümümüzde, özellikle İnegöl Belediyesi’nin 1940’lı yıllarda bisiklet kullanan kişilere verdiği ehliyetname, ruhsatname müzemizde sergilenmekte. Bu verilere baktığımızda, o dönemde böyle bir uygulamanın olması Türkiye’de bir ilk. Bununda İnegöl özelinde uygulanması, bizim için çok önemli” dedi.






 

Sevinç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Özellikle müzemizi ziyarete gelen Hollanda’dan, Danimarka’dan, Kuzey Avrupa’dan gelen ziyaretçilerimiz, bu bölümü gördüğü anda çok şaşırıyorlar. Hayret içerisinde düşüyorlar. Çünkü bu bölgelerde bisiklet kullananlara ehliyet verilmekte halen daha. Ama yıllar önce o dönemde Türkiye’de, İnegöl’de böyle bir uygulamanın olması, onları çok duygulandırıyor. Bizleri de gururlandırıyor bir Türk olarak. Biz de tabi ki müzemizde böyle bir bisiklet ehliyetnamesinin, İnegöl Belediyesi tarafından verilen ehliyetnameyi sergilemek bizi sevindirmekte. Özellikle İnegöl dışından, Türkiye’den bütün ziyaretçilerimizi bekliyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş