23 NiSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İnegöl’de ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başladı. Program TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulunda düzenlenen etkinliklerle coşkuyla devam etti.

Yayınlama: 23.04.2019
920
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Maden, Siyasi Parti Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokullarının hazırlamış olduğu güzel gösterilerle devam etti. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından hediyeleri takdim edildi.

 






MİLLETİMİZİN UMUDUSUNUZ

Programda ilk olarak konuşan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Fikret Kılıç, “Okulumuzun ilçe Milli Eğitim adına düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına hoş geldiniz. Milli bayramlarımız birlik ve beraberliklerimiz için çok önemlidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı büyük bir istekle ve coşkuyla hazırlamanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. Bugün çocuklarımıza, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında Cumhuriyetimizin değerlerini anlama, birlik ve beraberliklerimize sahip çıkma şuurunu her zamankinden daha fazla kazandırma gayretinde olacağız. Çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Sevgili çocuklar sizler ülkemizin geleceği milletimizin umudusunuz. Önümüzde ki yıllarda önemli görevlere gelecek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. İmza atacağınız başarılarla ülkemizin hedeflerini yakalaması konusunda belirleyici rol alacaksınız. Bu düşüncelerle Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetlerimi sunuyorum” dedi.

 

EN ÖNEMLİ MİLLİ BAYRAMLARIMIZDANDIR

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. yılında bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugünü bizlere, armağan eden, “bu vatan benim” haykırışını dile getiren o günün imanlı ve kahraman vatan evlatları geleceğin, siz çocuklar üzerinde şekilleneceğini görerek bugünü sizlere bayram olarak armağan etmiştir. Hiçbir millet, hiçbir devlet yoktur ki çocuklara böyle bir gün armağan etsin ve çocuklarına böyle kıymet versin. 99. yıl dönümünü kutlama şerefine erdiğimiz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizleri geçmişimizle yüzleştiren, asla unutulmaması gerekenleri tekrar hatırlatan ve bu günlere nasıl gelindiğini düşünmemizi sağlayan en önemli Milli Bayramlarımızdan biridir. Bir millet düşünün ki, 600 yıl bu topraklarda hüküm sürmüş, dünyaya adalet dağıtmak için mücadele vermiş, aldığı toprakları sömürmemiş, mamur etmiş, çeşitli kültürlere sahip milletleri bir çatı altında kardeşçe yaşatmayı başarmış, daima lider olmuş ve adaletle hükmetmiş; fakat dış ve içte ki farklı emeller peşinde koşan insanların entrikalarına yenik düşerek parçalanmış, başkenti bile işgalcilerin eline geçmiştir”

 

BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUM

Konuşmasına devam eden Bilican, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yolunda yürümelisiniz. Yarının gençleri, büyükleri ve yöneticileri olacak sizlerin, milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş savaşının bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve aziz ecdadımızı rahmetle anıyor, bayramınızı kutluyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş