AĞAÇLAR KESiLMESiN

Cerrah Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları sırasında ağaçların kesilmesi tepkiye neden oldu. Bazı vatandaşlar açıklamalarda bulunarak, yol ile bağlantısı olmamasına rağmen bazı ağaçların kesildiğini, daha fazla ağacın kesilmemesi için tepkilerini dile getirdiklerini ifade etti.

Yayınlama: 10.10.2018
1.543
A+
A-

İnegöl’e bağlı Cerrah Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları sürerken, ağaçların kesilmesi mahalle halkını rahatsız etti. Yol ile bağlantısı olmamasına rağmen bazı ağaçların kesilmesi ile vatandaşlar tepki gösterdi.

 

AĞAÇLARI KORUMAMIZ LAZIM






Konu ile ilgili CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Demir, “Bugün hiç tanımadığımız bir vatandaşımız bizi aradı. Çınar ağalarının da bulunduğu bir kısım ağaçların kesildiğini, yeşilliğin bozulduğunu bizde bu konuda incelemede bulunmak için geldik. Kim kestiğini, kimin yaptığını bilmiyoruz ama bilhassa çınar ağacının da kesilmesi kökten gitmek demektir. Ben orman köylüsüyüm. Ormanın nasıl yetiştiğini çok iyi bilen insanım. Evet, ağaç kesilebilir ama mutlaka ve mutlaka yetkililer ile iletişime geçilerek, mani oluyorsa kesilebilir. Ama şu şekli ile yol yapmak için çınar ağaçlarının da bulunduğu ağaçlar kesiliyor. Bu çınarlar kesilmeden, yolun yapılacağını görüyoruz. Bu ağaçlar neden kesildi? Buna kim sebep oluyorsa kamuoyuna açıklasınlar. Büyük bir yanlışlık yapılıyor, bu yanlıştan dönülmesi lazım. Evlatlarımıza baktığımız gibi, bu ağaçları da korumamız lazım. O nedenle yeşile sahip çıkmamız lazım” dedi.

 

BU GÜZELLİK GİDECEKSE, O HİZMETİ HİÇ GETİRMESİNLER

Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Seyhan Turan isimli vatandaş ise, “Buradan yol açılacakmış. Çınarları da kesmeye başladılar. Ben geldim durdurdum. Hatta bana istediğin yere şikayete gidebilirsin, hepsini keseceğiz dediler. Benimde açıkçası zoruma gitti. Bu ağaçlar kısa sürede yetişmiyor. Bu doğal güzelleği kesmek bilmiyorum hangi akla hizmet bilmiyorum. Burada yol açılsın. Yolun açılması bizim de işimize gelir. Ama yol açılırken bu güzellik gidecekse, o hizmeti hiç getirmesinler bize. Böyle hizmet olmasın. İlçe başkanını aradık. Her ne kadar aynı siyasi görüşe sahip olmasam da, sonuç ta muhalefet de muhalefetini yapacak”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş