AGD’DE 43. DöNEM

Anadolu Gençlik Derneği’nde 43. dönem faaliyetleri başladı. 43. Dönem başlangıç programında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen AGD İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz, “43 Yıldır aynı aşk ve azimle çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneğimiz, iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hakim olması için çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Yayınlama: 23.09.2017
1.028
A+
A-

 

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi yöneticileri, hafta sonu basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek 43. dönem eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

 






HUZUR İSLAM BİRLİĞİ İLE OLUR

Kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, “43. Dönem başlangıç programımıza hoşgeldiniz. Davetimize katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu gün bir taraftan Anadolu Gençlik Derneğimizin 43. dönem eğitim yılı başlangıcıyla ve Hicri yeni yıla girdiğimiz için heyecanlanırken, diğer taraftan dün gece Mısır’dan gelen şehadet haberiyle hüzünlendik. 89 Yaşında Mısır hapishanelerinde hasta haliyle tutuklu kalan Muhammed Mehdi Akif’in dün gece kaldırıldığı hastanede vefat etiği haberini duyduk. Hayatını İslami çalışmalara adayan Mehdi Akir’e, Allah’tan rahmet diliyorum. Duamız en kısa sürede Mısır’ın, Yemen’in, Arakan’ın, Doğu Türkistan’ın ve tüm İslam beldelerinin huzura kavuşmasıdır. İslam beldelerinin huzuru da ancak İslam birliğiyle oluşturulur” dedi.

 

43 Yıldır Anadolu Gençlik Derneği’nin hizmetlerini sürdürdüğünü belirten Tokgöz, “43 Yıldır aynı aşk ve azimle çalışmalarını sürdüren Anadolu Gençlik Derneğimiz, iyinin, doğrunun, faydalının ve adil olanın yeryüzüne hakim olması için çalışmalarına devam etmektedir. Bu amaç ve şuurla genç kardeşlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Nasıl bir gençlik istiyoruz? Kendisini ifade edebilen, milli değerlerine saygılı, toplumun ve ümmetin meselelerini bilen ve bunu dert edinen, yaratılış gayesini bilen, kim var diye sorulduğunda, ‘Ben varım’ diyen, ‘Benim olmadığım yerde kimse yoktur’ diyen bir gençlik yetişsin istiyoruz. Bunun için gençlerimize dinini tanıması için temel dini eğitimler veriyoruz. Liderlik kabiliyetleri gelişsin diye örnek şahsiyetleri tanıtıyoruz. Toplumda yer bulmaları için adabı muaşeret dersleri veriyoruz. Sosyal aktiviteler yapıyoruz. Irkçılık yapmamaları için ümmetin derdini dertlenmeleri için İslam kardeşliğini öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

MİLLİ EĞİTİMDEN DESTEK BEKLENİYOR

Yapılacak olan çeşitli yarışma ve faaliyetlerde Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğretmenlerin desteklerini beklediklerini belirten Tokgöz, şu ifadeleri kullandı: “Üretmeyen, düşünmeyen değil, dertli ve duyarlı bir nesil yetişsin istiyoruz. AGD İnegöl Şubesi olarak, liselerde ve ortaokullarda öğrenci faaliyetleri yapıyoruz. Okuma grupları oluşturarak, öğrencilerimizle eğitimler ve sosyal faaliyetler yapıyoruz. 10’ar kişilik okuma gruplarımızla bir kardeşimiz ilgileniyor. Her yıl Siyer-i Nebi yarışması, Mekke’nin Fethi Programı, İstanbul’un Fethi gibi programlar düzenliyoruz. Okullarda yapacağımız Siyer-i Nebi ve pano çalışmalarımız gibi etkinlik ve yarışmalarımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve öğretmenlerimizden de destek bekliyoruz”

 

HAYRA MOTOR, ŞERRE FREN GÖREVİ YAPIYORUZ

Tokgöz, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Biz kardeşlerimizle ilgilenirken, ıslah çalışması yaparken, genç kardeşlerimiz bir taraftan imtihan gereği internetle, dizi ve filmleriyle, yanlış arkadaş ve ortamlarla mücadele ediyor. Biz Anadolu Gençlik Derneği olarak ifsada karşı ıslah çalışması yapıyoruz. Yani hayra motor, şerre fren görevi yapıyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş