AGD’den Fetih Kutlaması

İstanbul’un fethinin 565. yıl dönümü dolayısıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Kocaeli Gebze’de “Fetih ve Gençlik Şöleni” programı düzenlendi. Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesinden İstanbul’un Fethi programına katılım sağlandı.

Yayınlama: 15.05.2018
559
A+
A-

Gebze Alaettin Kurt Stadyumunda gerçekleştirilen ve Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşların katıldığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Spor gösterilerinin ardından Mehter Takımı gösteri yaptı. Ezgiler, konuşmalar ve Fetih canlandırılması ile program sonlandı.

İstanbul’un fethinin 565. yıldönümü fetih kutlamaları nedeniyle basın açıklaması düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şube Başkanı Yakup Tokgöz, “Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi olarak Fetih ve Gençlik Şölenine İnegöl’den 226 öğrencimiz ile programa katılım sağladık. Gençlerimizle beraber sabah namazını Ayasofya camiinde kıldık. Ayasofya’nın manevi atmosferin solunduğu program İstanbul gezisi ile devam etti. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabri ziyaret edilerek dualar okundu. Süleymaniye Camii ve Türbesi, Fatih Camii ve Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesi ziyaret edilerek, gençlerimizle tarihte yolculuk yapıldı. Panaroma ve Eyüp çarsısı gezilerek Gebze’ye hareket edildi. Heyecanın tavan yaptığı programda fethin canlandırılması ve havai fişek gösterimi ile program sona erdi. Anadolu Gençlik Derneği olarak ülkemizin dört bir yanından, İstanbul’un Fethini kutlamak için, öğrencilerimizle birlikte fetih kutlamalarına katılıyoruz. Her yıl ülkemizin her bölgesinden tüm şubelerimizle İstanbul’un fethini büyük bir heyecanla  kutluyoruz. Müslüman ülkelerden liderlerinde katıldığı programımız gençlerimizde büyük bir heyecan oluşturuyor. İstanbul’un fethi bizim için bir gezi olsun diye değil, gençlerimize Fatih Sultan Mehmed Han’ın nasıl izzet ve şeref sahibi olduğunu Müslümanların inandıklarında Allah’ın izni ve yardımıyla her şeyin üstesinden gelebileceklerini anlatıyoruz. Efendimiz s.a.v’in ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur’ Hadis-i Şerif’ini, doksan yaşında Medine’den fetih ordusuna katılan Halid Bin Zeyd Eyüp Sultan r.a. hazretlerini, karadan gemiler yürüten Sultan Fatihi ve onun inançlı ordusunu gençlerimize anlatıyoruz. Programımıza maddi ve manevi destek veren Fetih ve Gençlik Şölenimize katılan tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş