AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ’NE BEBEK DOSTU UNVANINI VERİLDİ

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından önerilen ‘Emzirmeyi Destekleme Politikası’ çalışması ile ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını aldı.

Yayınlama: 18.04.2017
853
A+
A-

 

İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programa İnegöl Kaymakamı Ali Akça,İnegöl  Garnizon Komutanı Binbaşı Kerem Kazanasmaz, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş,İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Bursa İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Esat Dinçer, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Tahsin Hasanoğlu ile İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları katıldı.

 






BEBEK DOSTU HASTANE

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren  İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Basın Birimi Sorumlusu Diş Hekimi Hasan Güleryüz, “Anne sütünün özendirilmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkların kazandırılmasına yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve UNICEF’ in çalışmaları kapsamında, doğum hizmeti veren hastanelerde emzirmenin başarılı ve yerleşik bir uygulama haline gelmesini sağlamak üzere 1991 yılında ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler’ programı başlatıldı. Gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını alıyorlar. İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF tarafından önerilen ‘Emzirmeyi destekleme politikası’ çalışmaları sonucunda düzenlenen tören ile bugün ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanı almaya hak kazandı. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı 14 sağlık kuruluşu Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olup İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, ilimizde ilk defa bu ödülü alan merkezdir.” İfadelerini kullandı.

 

3 HASTANEDEN 1’İ OLDU

Daha sonra bir konuşam gerçekleştiren İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise, “İnegöl gerçekten değerli bir ilçe. Aynı zamanda değerler üreten bir ilçe bir çok çalışmalarıyla da hem çevresine hem de ülkemize örnek olan bir ilçe. 16 Nisan’da halk oylaması yapıldı. Seçim öncesinde farklı siyasi görüşlerden bir çok kişi ilçemize gelip kendi düşüncelerini ifade ettiler. İlçemiz insanı bu düşünceleri büyük bir demokratik olgunlukla dinledi, büyük bir demokratik olgunlukla değerlendirdi ve sandığa gidip tercihlerini yansıttılar. İnegöl bu noktada ülkemize ve çevresine örnek olacak demokratik insan unsuruyla değerli bir ilçedir. İlçemiz ekonomik olarak da değerler üreten bir ilçe. Ekonomik rakamlara baktığımızda dış ticaret fazlası ortalama her yel 500-600 milyon dolar seviyesindedir. Ülkemize ekonomik katkı sağlayan bir ilçe. Kurumsal bazda baktığımızda da kurumlarımız yaptıkları bir çok uygulamayla ülkemize örneklik sergileyecek hususları da başarabilmekte. Bu konuda devlet hastanemizin yapmış olduğu çalışmalar gerçekten gurur verici. Diş hastanemizde bebek dostu unvanı ile Türkiye’de üç hastaneden biri oldu. bu gerçekten gurur verici bir husus. Bu unvanın elde edilmesine yönelik gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş