‘Sen neyin kafasını yaşıyorsun’

İstanbul Fuarı’nın reklamlarının Mobiliyum reklam alanlarında yer almasının ardından geçtiğimiz günlerde İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’dan tepki gelmişti. Uğurdağ’ın ardından açıklamalarda bulunan Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han’dan jet yanıt geldi; “Sen neyin kafasını yaşıyosun”

Yayınlama: 20.10.2018
987
A+
A-

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’ın reklam panolarını eleştirmesinin ardından, Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han basın toplantısı düzenledi.

 

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Talha Timur Han, şu ifadeleri kullandı: “İstanbul fuarlarına İnegöl esnafı müthiş derecede para harcıyor. Ortalama ölçekli bir firma 250-300 bin lira, büyük ölçekli firmalar 450-500 bin lira İnegöl’den İstanbul’a hem maddiyatlarını hem zamanlarını harcayarak bu fuarlarda bulunuyoruz. Gelin dedik, İstanbul fuarını bırakalım. Mobiliyum AVM’miz var, Ertuğrulgazi Caddemiz var, Osmanbey Caddemiz var. İnegöl’ün üretim gücü yüksek, ihracat gücü yüksek, istihdam gücü yüksek. Gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım dedik. Demeçlerimizde bunu ön planda tuttuk. Mobilya festival günleri yapalım dedik. Birleşelim güç olalım, bu İstanbul fuarlarından arkadaşlarımızı kurtaralım dedik. Ama bun bizim kendi arkadaşlarımızın dışında hiç kimseden olumlu bir cevap almadık. Olsun biz içimizdeki sıkıntıları konuşabilecek insanlarız. Ben Yavuz arkadaşıma neden buradan cevap verme gereği duyduğumu anlatmak istiyorum. Bir derdimiz, sıkıntımız olduğunda gayet birbirimize rahat rahat ulaşırken, rahat ortamlarda bunları konuşma imkanı varken, basın yolunu seçmek bana manidar geldi”






 

“Öncelikle burada bahsi geçen B Etabı’nda olan reklam panolarımız ne kadar kıymetliymiş, ne kadar özelmiş bunu bizlere hissettirdikleri için Yavuz Uğurdağ arkadaşıma teşekkür ediyorum. Orası 7 aydan beri boştu arkadaşlar. 4. Ay fuarı geçirdik. 10. Ay fuarını geçireceğiz inşallah. Buraya MODEF yönetimini temsil eden başkan veya yönetici, beni veya bir yöneticimizi arayıp da biz burayı tutmak istiyoruz dediler de, biz hayır arkadaş mı dedik? Veya biz bir ücret mi talep ettik? 4. Ayda gelmediler, biz MODEF yönetimi değiliz. Her kurumun başındaki başkanına ve yönetim kuruluna saygı duyuyoruz. Yaptıkları işler kendilerini bağlar. Bizde destek isterlerse destek oluruz ama hiç bir zaman iç işlerine karışmadık, biz de kendi işlerimize karışılmasından mutlu olmayız”

 

“Bize diyorlar ki İnegöl Mobilyası varken, İstanbul fuarının burada tanıtımı neden olsun… Ben şunu söylemek istiyorum; bizler İnegöl Mobilyası olarak, Mobiliyum olarak, İMOS olarak, Ticaret Odası olarak, İnegöl Mobilyası’nın logosunu gidip İstanbul Fuarlarında tanıtabiliyoruz. Stantlar açabiliyoruz. Buna hiç kimsenin ses çıkardığı yok. Biz orada İnegöl Mobilyasını tanıtırken, ayı fuar burada reklam verirken, neden bize orada yapılan güzellikler burada onlara yapılmasın? Bunu ben Yavuz Uğurdağ arkadaşıma soruyorum”

 

“Korsan Fuar diyor. Bir İTSO Başkanına, bir MODEF Başkanına yakıştıramadım. Korsan fuar dediği fuar, İnegöl Ticaret Odası’nın bağlı bulunduğu üst çatı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin onayı ile fuar takvimine alınan bir fuar. Yetmedi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteklediği bir fuar. Yetmedi, İMOS Başkanlığı yaparken ben karşı çıkmama rağmen MOSFED’e bağlandık, bağlı olduğu MOSFED bu fuarı destekliyor. Üzülerek söylüyorum ki; 6-11 Kasım’daki fuar bizim organize ettiğimiz bir fuar değil.  Bizim desteklediğimiz bir fuar değil. Korsan deniliyor ama bizim 50’ye yakın firma İnegöl firması”

 

“Neyin kafasını yaşıyorsunuz sorunsunu, Yavuz Uğurdağ’ın bize yöneltme hakkının olmadığını iletmek istiyorum. Yavuz Uğurdağ arkadaşımız hangi sıfatla bizlere hitap etti onu bilemiyorum. Ben Yavuz Uğurdağ’a soruyorum; sen neyin kafasını yaşıyorsun? Biz hangi gün İstanbul fuarını desteklediğimiz söyledik? Açıklasın, bir tane demecimizi çıkarsın, ben bugün bu görevimi bırakırım. Ama kapalı kapılar ardında, yanındaki Kenan Kender de dahil olmak üzere, İstanbul’da mobilya imalatı yapmadığı günlerde bile ismini Kenan Kender yazdırıp, kendi fuar yerini başkalarına maddiyat karşılığı peşkeş çeken arkadaşlar, bugün İstanbul fuarının tanıtımı için bize söz söyleme hakkını kendilerinde buluyorlar. Üzülerek söylüyorum; birleşeceğimiz, iri olacağımız, diri olacağımız yerde, ayrışıyoruz. Problem yok, ben Yavuz Uğurdağ, Kenan Kender gibi şahıslarla fiziken, fiilen ayrı düşebilirim ama kurumlar bizlerden sonra da yaşayacaklardır. Kurumlara zarar gelmesin istiyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş