Ahıskalı gençlerden futbol turnuvası

İnegöl Ahıska Türkler Kültür ve Dayanışma Derneği gençleri tarafından Ahıska Sürgünü’nün 77. Yıldönümü nedeni ile futbol turnuvası düzenliyor.

Yayınlama: 09.11.2021
387
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve DATÜB Türkiye İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, Ahıska Sürgünü’nün 77. Yıldönümü nedeni dernek gençlerinin futbol turnuvası düzenlendiğini açıkladı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Atalarımızın yaşadıkları zulme ve soykırıma dikkat çekmek için gençlerimiz tarafından bir organizasyon düzenleniyor. Düzenlenen futbol turnuvasına toplam 12 takım katıldı. 31 Ekim’de başlayan turnuva 6’şar takımlı 2 grup halinde gerçekleşecek. İki gruptan da ilk iki sırasında yer alacak olan takımlar yarı final ve final müsabakalarında boy gösterecek. Dünya Ahıska Türkleri Birliği destekleriyle başlayan turnuva nedeni ile Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov ve tüm gençlerimize hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca 14 Kasım 2021 saat 14.00’daa Alanyurt Fatih Mahallesi 1944 Sürgün Anıtı’nda yaşadığımız zulmü ve sürgünü anlatacağımız bir programımız olacak. Tüm halkımızı bekliyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş