Ahıskalılardan, ‘ 100 bin fidan’ kampanyası

İnegöl Ahıska Türkleri Derneği Başkanı ve DATÜB İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, Kazakistan’ın Almata şehrinde gerçekleşen DATÜB toplantısında orman yangınlarının gündeme geldiği, toplantıda alınan karar ile ‘100 bin fidan’ kampanyasına start verdiklerini ifade etti.

Yayınlama: 12.08.2021
378
A+
A-

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Taş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ne yazık ki vatan hainleri bu kez ülkemizin akciğerlerine, ormanlarımıza göz dikerek ülkemizin dört bir tarafında yangınlar çıkartarak, yeşil vatanımızı karartmaya kalkışmışlardır. Daha yangınların ilk günlerinde DATÜB Yönetim Kurulu Başkanımız Ziyatdin Kassanov Kazakistan’ın Almatı Kentinde DATÜByYönetimiyle olağanüstü bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Bu toplantı sonucunda Türkiye’deki yangınlardan zarar gören bölgeler başta olmak üzere, yanan ormanların yerine 100 bin fidan dikimi kampanyasını başlatmıştır. Dünyanın dokuz ayrı ülkesinde vatan hasretiyle yaşayan biz Ahıskalılar da Genel Başkanımızın bu çağrısına duyarsız kalamazdık. Ciğerimizi yakan orman yangınında zarar gören ormanlarımızı yeniden yeşertmek hepimizin Vatan borcudur. Dünya Ahıska Türkleri Birliği Türkiye İcra Komitesi Olarak Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov’un bu duyarlı hassasiyetine gönülden katılıyor, DATÜB Türkiye Temsilciliklerimizin destekleriyle konunun hassasiyetini en güzel  şekilde anlatarak Ahıska Hatıra Ormanı kampanyasına katılım sağlamak için canla başla çalışacağız”






 

Taş, şu ifadelerle konulmasını sonlandırdı:

 

“Başkanımız Ziyatdin Kasdanov’un dediği gibi Türkiye bizim canımız, kanımız, evimizdir. Gelin hep birlikte yanan ormanlarımızı yeşertelim. Gelin birlikte Türkiye’mizin canına can verelim. Bu çalışmalarda Ahıskalılar olarak sözde değil amelimizle bunu gösterelim. Herkes bir fidan dikerse bu çalışmada başarılı oluruz. Hadi gelin birliğimizi gösterelim ve bu birliğimiz sayesinde ormanlarımız yeşersin.  Bu bizim Türkiye’mize olan vefa borcumuzdur. Gün birlik olma vaktidir”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş