AKRAN ZORBALIĞI

Yayınlama: 07.05.2024
383
A+
A-

Çocukluk dönemlerinde  karşılaşabilecek ve aileleri en çok zor durumda bırakacak problemlerden biridir akran zorbalığı…

Akran zorbalığına maruz kalan çocukları bedensel olarak güçlendirmeye niyetlenmeden önce onların duygularını güçlendirmek için şefkatli bir gayret içine girmek gerekir.

Karşı taraftaki aile ile diyalog içine girerken şiddet uygulayanin da bir “ÇOCUK” olduğunu unutmamak çok önemlidir. Kendi evladimiza duyduğumuz şefkatin aynısını o yavruya da duymak önceliğimiz olmalıdır. Bu yavrunun da sadece eğitime ihtiyacı olduğunun farkında olmak rahatlatıcı olacaktır.






Okul-ogretmen-veli bilgilendirmesini muhakkak yapıp durumun nazik ve sıkı takipçisi olmak gerekir. Bu esnada evladımızi ise bazen böyle şeyler olabileceği, kendisinin asla güçsüz, eksik, yetersiz olmadığiyla ilgili duygu odaklı destekçisi olmalıyız.

Duygusal olarak güçlü, özgüvenli, iletişimi kuvvetli, bakışları, duruşu ürkek olmayan çocukların akran zorbalığına daha az maruz kaldigini unutmamalıyız.

Çocuklarımızın darbe ve saldırıyı önceleyen dövüş sanatlarından ziyade savunma sanatlarını önceleyen Judo gibi , Eskrim gibi korunma  inceliklerini farkettiren; dikkat ,denge, stratejik düşünme becerilerini arttıran; özgüven ve saygı odaklı spor dallarıyla meşgul olmalarını sağlayabiliriz.

7 Mayıs 2024

Egitimci Tülay BİLİCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş