ARAKAN AĞLIYOR

‘Arakan Kan Ağlıyor’ sloganıyla Arakanlılar için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, “Arakanlı Müslümanlara sığındıkları ülke, Bangladeş’te, kalıcı konutlar inşa edilecek. Yaklaşık 100 bin kişiye insani koşullarda barınma imkanı sağlanacak proje için İnegöllülerden destek bekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 26.09.2017
620
A+
A-

 

KIZILAY YENİDEN HAREKETE GEÇTİ

Türk Kızılay’ının Arakanlı Müslümanlara yardım eli uzatmak için başlattığı yardım kampanyasına İnegöllülerden destek beklediklerini ifade eden Başkan Gündoğdu Arıyürek, “Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor. Şiddeti artan saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, on binlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılay’ı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak yeniden harekete geçti. Çocuk, kadın, genç, yaşlı… Her yaştan ve gruptan yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak isteyen siz hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar’da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılayı, bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyor. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaralarını birlikte saralım. Arakanlı Müslümanlar yardımlarınızı bekliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868’e ‘ARAKAN’ yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Siz de insani yardım çalışmalarına maddi bağışta bulunarak Kızılay’ın çalışmalarına destek olabilirsiniz. Desteğiniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz” diye konuştu.






 

BAĞIŞLARINIZI BEKLİYORUZ

Kızılay tarafından Arakan için 8 farklı başlıkta yardım toplandığını ifade eden Arıyürek, “Genel Nakdi Yardım, barınma ünitesi 6 bin 500 TL, normal gıda paketi (yerleşik bir aile için) 105 TL, acil gıda paketi (yerleşik olmayan bir aile için) 30 TL, hijyen seti 35 TL, mutfak seti 120 TL, branda 40 TL ve 5 kişilik bir aile için battaniye bedeli 35 TL. Türk Kızılay’ına bağışlar ise şu şekilde yapılabilir; bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarından, Türk Kızılayı internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan ‘Bağış Takibi’ bölümüne, T.C. Kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş