ARICILAR BELGELERİNİ ALDI

Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortak çalışmalarından biri olan Arıcılık Kursu’ndan 46 kişi mezun oldu. 46 Kişi düzenlenen tören ile Arıcılık belgelerini aldı.

Yayınlama: 10.02.2017
734
A+
A-

Dün Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen tören ile kursiyerler belgelerini aldı.

 

80 SAATLİK ARICILIK KURSU TAMAMLANDI






Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle açtığımız bir kursumuzun daha sonuna geldik. 23 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında 80 saatlik Arıcılık Kursumuzu bitirdik. Biz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle geçtiğimiz yıllarda da pek çok kurslar yaptık. Tarım, ziraat ve hayvancılık alanlarında kurslar açtık. Bu yılda kurslarımızın bahar aylarına doğru yoğunlaşmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde pek çok mahallemizde başta budama kursları olmak üzere, hayvancılık, arıcılık ve besicilik üzerine kurslar açacağız. Şuan tarımın en durgun ayları. İşleri başladığı zamana kadar bu kurslarımızı yoğunlaştıracağız” dedi.

 

ARKADAŞLARIMIZI KUTLUIYORUM

Özdemir, “Bize şuan 8 mahalleden arıcılıkla ilgili başvurular var. Bazen bende bu arıcılık kurslarına katıldım. İyi çiftçilik yapmak isteyen, iyi ürün almak isteyen hem meyvecilik hem de tarımsal ürünler anlamında arıcılığı yapmak durumunda. Sadece bal almak için değil, daha iyi meyve ve ürün alabilmek için arı kovanlarını tarlaların, bahçelerin kıyısında tutması gerekiyor. Hiç bal almasa bile bunu yapması gerekiyor. Bal zaten en uzun süre kalabilen ve insanlar için en yararlı gıda maddesi. O anlamda da vakti olan, bu işle uğraşabilecek herkesin yapabileceği bir uğraş. Bu anlamda ben kursumuza katılan arkadaşlarımızı kutluyorum. Ve bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

ARICILIK İNEGÖL’DE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ise, “Öncelikle belgelerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Gerçekten tarım sektörüne büyük katkılar sağlayacağınıza eminiz. Arıcılık ülkemizin tarımı için önemli bir unsur. Özellikle İnegöl’ümüzde meyveciliğin çok yoğun yapıldığı bir yerde çok daha büyük bir öneme sahip. İnşallah hobi veya ticari amaçlı güzel yatırımlar yaparsınız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kursiyerlere kurs bitirme belgeleri takdim edildi.

 

HABER: UĞUR KESEN

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş