Art arda meydana gelen depremlerin ardından SP’den açıklama geldi; ‘Binalar hızlıca taranmalı’

Yayınlama: 02.01.2024
44
A+
A-

İnegöl Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Berber, bölgedeki son depremler üzerine bir basın açıklaması yaparak, İnegöl’deki binaların hızla taranması ve zayıf olanların tespit edilip, depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Gemlik, Mudanya ve Gürsu’da meydana gelen depremlerin ardından, Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, İnegöl Belediyesine depremle ilgili sorular yönetti. Fatih Berber, belediyenin daha önce oluşturduğu deprem komisyonunun bir rapor hazırlamasına rağmen herhangi bir icraat görülmediğini belirtti.

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Fatih Berber, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:






“Sevgili İnegöl halkımız, Gemlik Körfezi’nde meydana gelen son depremler ve Gürsu merkezli sarsıntı, bize bir kez daha deprem gerçeğini hatırlattı. Ancak, 2019’daki Kahramanmaraş depremlerinden bu yana çok kısa bir süre geçmesine rağmen felaketi erken unuttuk. Saadet Partisi olarak o dönemde yoğun bir şekilde yardım faaliyetlerine katıldık, ancak İnegöl Belediyesi’nin depremle mücadele eylem planında herhangi bir ilerleme göremiyoruz”

Berber, belediyenin 2019’da oluşturduğu deprem komisyonunun hazırladığı eylem planının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen uygulamaya geçirilen maddelerin sayısının sınırlı olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Saadet Partisi’nin belediyeye sunduğu kriz yönetim dosyasındaki önerilerin dikkate alınmadığını belirtti.

Berber, “Biz 2020’de kapsamlı bir çalışma ile kriz yönetim dosyası hazırladık ve belediyeye sunduk. Ancak, önerilerimiz göz ardı edildi. İlçe Kriz Merkezi Binası, Acil Yardım Konteynerleri ve çadırkent alanları için yapılması gereken hazırlıklar konusunda bir gelişme yaşanmadı. Bu durum, İnegöl halkının güvenini sarsıyor ve ciddi bir suistimal olarak değerlendirilmelidir” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş