ARTViN’iN KURTULUŞU iNEGöL’DE KUTLANDI

İnegöl Artvinliler Kültür Derneği tarafından, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü nedeni ile bir program tertip edildi. Program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Yayınlama: 13.03.2019
813
A+
A-

Programa; Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın, CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, İyi Parti Belediye Başkanı Adayı Hakan Özdemir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Artvinliler Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Torun, “Artvin; Yavuz Sultan Selim tarafından Osmanlı topraklarına katılmış ve öyle kalmıştır. Tarihte 93 harbi olarak bilinen 1877 / 1878  Osmanlı Rus Savaşı sonrası, Ruslara savaş tazminatı olarak verilmiştir. 43 Yıl süren esaret yılları ve çekilen acılar, ekim devrimi sonrası önce Rusların çekilmesiyle, sonra Mondros Ateşkes Antlaşması ile İngiliz ve Gürcü işgalinde kaldı. Anadolu’da Kurtuluş  Savaşı  başlayınca sivil milis kuvvetlerinin de desteğiyle 7 mart 1921 tarihinde Artvin’imiz düşman işgalinde kurtulmuştur” dedi.






 

Torun; “16 Mart 1921 Moskova Antlaşmasıyla sınırlar belirlenmiş ve güvence altına alınmıştır. Hepimizin kurtuluş günümüzü kutluyor iyi eğlenceler diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş