Asgari ücret açıklanmadan İnegöl’de marketler denetlenmeye başladı

Yayınlama: 19.12.2023
76
A+
A-

Açıklanması beklenen asgari ücret öncesinde İnegöl Belediyesi zincir market şubelerinde denetimlerine başladı. Belediye Ekipleri, marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz asgari ücret görüşmelerinin sürdüğü sırada bazı zincir marketler ürünlere fahiş zam uygulayarak vatandaşların belini bükmüştü. Ticaret Bakanlığı bu fırsatçılığın önüne geçmek için büyükşehirlerde ekiplerce denetim gerçekleştirdi. İnegöl’de ise İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçti.

Denetimlerde raflardan tek tek ürünler alınıp sepete konuldu. Kasa ve raf fiyatı kontrolünün yanı sıra indirimli satışların incelemesi yapıldı ve fiyatı yakın tarihte değişen ürünlerle ilgili geçmişe dönük faturalar istendi.






Ekipler, fiyat etiketlerinde görülen aykırılıkların tespitini de yaptı. Söz konusu aykırılıklar incelenmek üzere Ticaret Bakanlığının denetimine sunulacak.

GEÇMİŞTE CEZALAR UYGULANDI

Öte yandan geçtiğimiz dönemlerde fahiş fiyat ve kasa etiket farklılığı nedeni ile İnegöl Belediyesi tarafından bazı zincir marketlerin şubelerine cezai işlem uygulamıştı.

Cezai işleme rağmen yapılan denetimlerde yeniden fahiş fiyat ve kasa etiket farklılığı tespit edilen bazı şubeler ise İnegöl Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından mühürlenmişti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş