İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (İNESMEK) kursiyerler ve öğreticilerin hazırladığı yağlı boya ve guaj boya teknikleri ile hayat bulan İnegöl temalı 48 çalışma, Kent Müzesinde izlenime sunuldu. Müzenin 92. sergisi olma özelliğini taşıyan ‘Asrın Gölgesinde İnegöl’, 16 Şubat’a kadar açık kalacak.
İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), nostalji kokan bir sergi ile ilca halkının karşısına çıktı. İNESMEK kursiyerleri ile resim öğretmenleri Ayşe Kuş Taşkın ve Elif Serbest Toy’un büyük emekler sonucu hazırladığı 48 parçadan oluşan ‘Asrın Gölgesinde İnegöl’, dün düzenlenen törenle İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı Sergi Salonunda izlenime sunuldu.
9 YILDA 672 BİN ZİYARETÇİ
Kursiyerler ve usta öğreticilerin yağlı boya ve guaj boya teknikleri ile hazırladığı İnegöl temalı 48 çalışmanın sanatseverlerle buluştuğu serginin açılışı, dün 14.30’da gerçekleştirildi. Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, birçok kültür etkinliğinin merkezi konumuna gelen Kent Müzesinde İNESMEK Kursiyerlerinin ve öğretmenlerinin büyük emekler ile hazırlamış olduğu ‘Asrın Gölgesinde İnegöl’ adlı Resim Sergisinin açılışını yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. İnegöl Kent Müzesi’nin Türkiye’nin ilk ilçe Kent Müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesinin de Türkiye’de sektöründe ilk olmasıyla yoluna devam ettiğini hatırlatan Şahin; “Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak, İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur. 2009 yılında açılan Türkiye’nin İlk ilçe Kent Müzesi olma özelliğine sahip müzemiz açıldığı ilk günden günümüze kadar 672 bin ziyaretçiyi ağırlamıştır. Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı birinci vazifelerimizden addediyoruz. Bu amaçla çıktığımız yolda İnegöl Kent Müzemiz; birçok kültür etkinliğinin merkezi haline gelerek, İnegöl’de açılan sergilerin merkezi konumuna gelmiştir. Bugün de İnesmek Kursiyerleri ve öğretmenlerinin el emeği, göz nuru ürünlerden oluşan ‘Asrın Gölgesinde İnegöl’ adlı Resim sergisinin açılışı için bu güzel mekandayız” dedi.
İNESMEK’TE 17.789 KİŞİ EĞİTİM ALDI
İNESMEK hakkında da konuşan Gülhan Şahin, şöyle devam etti: “Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerimizden birisi durumunda olan İNESMEK kurslarında; el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmekte. İNESMEK’te bugüne kadar 6 yıllık süreçte ön kayıt olarak 28.243 başvuru kabul edilmiş 17.789 vatandaşımız da kurslara başlayarak çeşitli branşlarda eğitim almışlardır. Sonuç olarak; 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 38 usta öğretici ile 56 farklı branşta, 108 grupla 2328 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor. Şunu da belirtmek isterim ki İNESMEK kurulduğu günden bu yana pek çok insan için umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin sanatsal becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılayan adeta bir okul durumundadır. Bugün geçmişimizin izlerini bulduğumuz ve tarihimizi en güzel şekilde bizlere yansıtmayı başaran Kent Müzemizde Belediyemizin sanat ve mesleki eğitim alanında ne kadar önemli bir yere geldiğini bizlere gösteren bu anlamlı ve güzel serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
48 ESER İZLENİME SUNULDU
İnesmek kursiyer ve öğretmenlerinin geçmişi bugüne taşıdıkları bu özel ve anlamlı serginin Kent Müzesinde gerçekleştirilen 92. Sergi olduğunun da altını çizen Şahin, “Bu güzel mekanda şimdiye kadar her alanda kültür sanat çalışmalarını siz değerli misafirlerimizin izlenimine açmıştık. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergimizde; İNESMEK Resim Öğretmenlerinden Ayşe Kuş Taşkın ve Elif Serbest Toy ile öğrencilerinin çalışmalarıyla hazırlanan toplam 48 adet yağlı boya ve guaj boya teknikleri ile İnegöl Temalı çalışmalar sergilenecek. Bunlardan 28 adet Seramik üzerine guaj boya tekniği ile tablo, 2 adet seramik üzerine tepsiye guaj boya tekniği ve 2 adet seramik tabak üzerine guaj boya tekniği kullanılmıştır. Ayrıca Yağlı Boya tekniği ile yapılan 16 adet İnegöl’ün Eski fotoğrafları ise İNESMEK Kursiyerlerimiz tarafından çalışılıp sergide yer almıştır. Kullanılan malzemeler; Seramik, tuval, yağlı boya, guaj boya ve ahşap gibi malzemelerdir” diye konuştu.
16 ŞUBAT’A KADAR AÇIK KALACAK
‘Asrın Gölgesinde İnegöl’ adlı resim sergisinin 7-16 Şubat tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Serdar Rubacı sergi salonunda ziyarete açık kalacağını dile getiren Gülhan Şahin, 21 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında ise yine İNESMEK eğitmenleri ve öğrencilerinin ev tekstili çalışmalarından oluşan “Geçmişten Geleceğe Dantelin Yolculuğu” adlı serginin gerçekleştirileceğini söyledi.
Konuşma sonrası kurdele kesimiyle serginin açılışı gerçekleştirilirken, davetliler eserleri ilgiyle inceledi.