ABD, İsrail için başkent arıyorsa Washington buna en uygun yerdir

MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ABD ve İsrail’in Kudüs ile ilgili sözde başkent iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “ABD eğer İsrail için bir başkent arıyorsa Washington ve Newyork buna en uygun yerdir. ABD eğer İsrail için toprak arıyorsa Amerika’nın güneyinde bulunan topraklar İsrail için son derece uygundur” dedi.

Yayınlama: 11.12.2017
816
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl  İlçe Başkanı Hayati Bedir, ” ABD Başkanı Trump geçtiğimiz gün kendi adına talihsiz ve bir o kadar tehlikeli açıklamalarda bulunarak, İslam aleminin değeri olan Kudüs’ü İsrail’İn başkenit olarak tanıdıklarını ifade etmişti. ABD başkanı Trump skandal bir karar imza atmıştır.  Kendisi bu yetkiyi ve hakkı kimden,ne zaman ve nerede almıştır. Kudüs ile ilgili yapılan bu söylemlerin ardından Ortadoğu’da barış asla hakim olmayacaktır. Kudüs ilk kıblemizdir, Mirac’ımızın muazzez hatırasıdır. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması din savaşlarını tetikleyecektir” dedi.

 

Türkiye ile İsrail’in diplomasi ilişkileri en aza indirilmeli diyerek sözlerini sürdüren Bedir, ” Türk Milleti bu kararda ve bu söylemlerden sonuna kadar rahatsızdır.  Bugün Ankara, İstanbul ne ise Suriye, Irak ve Filistin’de bizler için aynıdır. Ecdadın emaneti olan topraklara sahip çıkmak bizlerin en temel hakkıdır. ABD eğer İsrail için bir başkent arıyorsa Washington ve Newyork buna en uygun yerdir. ABD eğer  İsrail için toprak arıyorsa Amerika’nın güneyinde bulunan topraklar İsrail için son derece uygundur.  ABD’nin dinimiz ile yaptığı uğraşlar bizler haçlı ittifakını hatırlatıyor. Ancak bizlere haçlı ittifakını hatırlatan zihniyetlere bizler de Selehaddin Eyyubi’yi, Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve Atatürk’ü hatırlatmaktan asla geri adım atmayız. Çünkü, Kudüs ilk kıblemizdir, Mirac’ımızın muazzez hatırasıdır” şeklinde konuştu.






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş