DEVLET DESTEĞİNİ ESİRGEMİYOR

10-16 Mayıs Engeliler haftası nedeniyle basın açıklamasında bulunan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı (İZED) Halil Peynirci, “Devletimizin ve hükümetimizin engellilere ve ailelerine yönelik birçok desteği var” dedi .

Yayınlama: 11.05.2017
717
A+
A-

 

 Kurulduğu günden bugüne 3 bin 200 adet tekerlekli sandalye ve araba dağıttıklarını belirterek konuşmasına başlayan  İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı (İZED) Halil Peynirci, “Kurulduğu günden bu yana 3 bin 200 adet tekerlekli sandalye ve araba dağıttık. Hayırseverlerin, siyasilerin, oda ve derneklerin bu konuda bizlere her zaman desteği oldu ve olmaya da devam ediyor. Aynı zamanda engellilerimizi ve ailelerini Çanakkale, Ankara ve İstanbul gibi çeşitli illere gezilere düzenledik. Her sene bin 500 kişilik deniz sefası yaptık. Her sene Babasultan’da 2 bin kişinin katılımıyla mevlid-i şerif okutup, pilav ikramında bulunduk. Engelliler haftasında sembolik askerlik yapacak gençlerimize yönelik asker uğurlaması ve kına eğlenceleri düzenledik. Bu yılda bu eğlenceyi derneğimizde yapacağız” şeklinde konuştu.

 






İNEGÖL HALKI ENGELLİ DOSTUDUR

Devletimizin ve hükümetimizin engellilere ve ailelerine yönelik birçok desteği var diyerek konuşmalarını sürdüren Peynirci , “Bakım ücretleri veriliyor. Önceden bir tane bulunan ve tercih etme hakkı olmayan rehabilitasyon merkezi varken, şuan da İnegöl’de 11 tane rehabilitasyon merkezi var. Bunun yanında sevgi evleri ve engelli bireylerin yararlanabileceği okullar var. Bu devletimizin son yıllarda yaptığı projeler sayesindedir. Unutmayalım ki, herkes bir engelli adayıdır. Türkiye nüfusunun yüzde 8 ila 11’i engelli bireylerden oluşmaktadır. İnegöl’de şuan 2 bin 500 engelli kardeşimiz var. İnegöl’de siyasilerimizle birlikte Kaymakamımız, Belediye Başkanımız bizlere çok büyük destek veriyor. En son olarak Belediye Başkanımız derneğimize güzel bir yer tahsis etti. İlçe halkımız ve hayırseverlerimiz derneğimiz açıldığından beri her zaman destek verdiler. İnegöl halkı gerçekten engelli dostudur. Malum 3 aylardayız ve önümüzde Ramazan ayı var. Yine ilçe halkımızdan tekerlekli sandalye desteği bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş