Avrupa, kadın hakları hususunda Türkiye’yi örnek aldı

Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 87. Yıldönümü nedeni ile açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Asena Teşkilatı üyelerinden Eda Çakar, “Türk kadını bu hakka Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce kavuşmuştu. Bu da demek oluyor ki bugün medeniyetin beşiği denilen Avrupa, aslında medeniyetin beşiği değil, bu hususta Türk medeniyetini kopyalan ülkeler topluluğudur” dedi.

Yayınlama: 05.12.2021
308
A+
A-

Ülkü Ocakları İnegöl İlçe başkanlığı Asena Teşkilatlarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Eda Çakar, konuya ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Cumhuriyetin en önemli kazanımlarının biri olan ‘Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 87. Yıldönümünü kutlamaktayız. Türk kadını bu hakka Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce kavuşmuştu. Bu da demek oluyor ki bugün medeniyetin beşiği denilen Avrupa, aslında medeniyetin beşiği değil, bu hususta Türk medeniyetini kopyalan ülkeler topluluğudur. Dünya üzerinde özellikle son yıllarda kadına şiddet olaylarını görmekteyiz. Kadınlar dinimiz gereği, ‘Allah’ın emaneti’ olarak bakılması gerekirken, bu görüşten uzak bir hale bürünmüştür. Son olarak sizlerin de bildiği gibi daha üç gün önce bir ülküdaşımız eski eşi tarafından katledildi. Ülkemizde de bu tür örnekler son yıllarda artmakla beraber, çözüm olarak daha geniş kapsamlı araştırmalar yapılmasını istiyoruz. Sadece araştırma değil, kadına şiddet ile ilgili yasaların daha caydırıcı olmasını bekliyoruz. Biz Ülkü Ocakları olarak Türk kadının haklarının ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olacak, Türk kadınına yönelik fiziksel ve psikolojik her türlü saldırının karşısında duracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözü bizim yolumuzdur; ‘Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin’. Tüm fertleri ile yükselen bir millet için 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutlarız”






 

HABER: SEYİT ALİ SEVİM



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş