‘Basit tedbirler ile yaralanma ve ölümlerin önüne geçebiliriz’

İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi Sorumlusu Yavuz Bayram, Marmara Depremi yıldönümü nedeni ile çeşitli etkinliklere katıldıklarını belirtti. Bayram, olası depremlere karşı vatandaşları uyararak, “‘Basit tedbirler ile yaralanma ve ölümlerin önüne geçebiliriz” dedi.

Yayınlama: 18.08.2022
281
A+
A-

Marmara Depremi yıldönümü nedeni ile İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi, Mudanya ve İnegöl’de çeşitli etkinlikler ile vatandaşları uyarmaya devam ediyor.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Arama Kurtarma Ekibi Sorumlusu Yavuz Bayram, şu ifadeleri kullandı:






 

“1999 yılında Marmara’da meydana gelen depreminin yıldönümünde AFAD tarafından Mudanya’da düzenlenen ve tüm arama kurtarma ekiplerinin katıldığı sergiye bizde İHH İnegöl Ekibi olarak katıldık. Programda bir sergi açarak gelenlere bilgilendirici broşürlerin dağıtımını yaptık.  17 Ağustos Çarşamba günüde İnegöl Sani Konukoğlu Camii’nin yanında halkımızın olası bir depreme dikkat çekmek için görsel ve tanıtıcı sergimiz oldu. Unutmayalım ki; 1999 Marmara Depremi’ndeki yaralanmaların %50’si, ölümlerin %3’ü sadece yapısal olmayan nedenlerden kaynaklanmıştır. Yani bizler sadece evimizdeki elbise dolaplarını, vitrinlerimizi, büyük beyaz eşyalarımızı basit yöntemlerle sabitlemekle, deprem sonrası yaralanmaların %50’sini ve ölümlerin %3’ünü azaltabiliriz. Ayrıca belirtilen basit tedbirler sonucu hayatta kalanların yaşadığı maddi kayıpların %30’unu engelleyebiliriz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş