‘Bayilerde araç olmasına rağmen, araçları satışa sunmuyorlar’

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Erezsert, sektörel değerlendirmelerde bulundu. Sanal satıştan, yetki belgesine kadar bir çok konuda bilgilendirmelerde bulunan Erezsert, bayilerin elinde araç olmasına rağmen satışa sunmadığını belirterek, “Bayilerde araç olmasına rağmen, araçları satışa sunmuyorlar. Böylece insanımız da sıkıntıya giriyor. Devlet yetkililerimizin buna el atması lazım” dedi.

Yayınlama: 27.08.2021
944
A+
A-

Serhat Erezsert, ilk olarak ikinci el sektörünü değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

 

“İkinci el piyasası şuanda normal seyrinde. Yani herhangi bir hareketlenme söz konusu değil ama kötü de diyemeyiz. Tabi ulusal bazı haber organlarında fiyatların aşağı düşeceğine yönelik bazı haberler yapıldı. Keşke düşse ama böyle bir şeyin söz konusu olabileceğini düşünmüyorum. Keşke düşse de piyasaya hareketlilik gelse. Bazı kesim farkında değil ama fiyatlar yükseldikçe bizim kazancımız da düşüyor aslında. Çünkü hareketlilik azalıyor. Fiyatlar düşse, keşke düşe de piyasa canlansa” dedi.






 

Piyasadaki durgunluğun nedenlerinden biri de internet üzerinden satışa sunulan araçlar için fahiş fiyatların yazılması olduğunu ifade eden Erezsert, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Satışlar tamamen sanala döndü. Döndü ama sıkıntılar devam ediyor. Vatandaşın biri girip 50 liralık aracına 80 lira yazıyor. Bu fiyatı başka vatandaş görünce o da aynı araca 90 bin yazıyor. Bunlar reel fiyatlar değil ama vatandaşlar şişiriyor. Sanalda şişirilmiş fiyatlarla satışa sunulan araçlara bakıyorum. 2 Aydır aynı araçlar hala satışta. Aynı zamanda daha önceki demeçlerimde de söylediğim gibi; internet üzerinden satışlar güvenilirlik anlamında sıkıntılar doğuruyor. Vatandaşlarımızın da özellikle bu konulara dikkat etmesi gerekiyor”

 

Erezsert, özellikle bayilerde araç bulunmasına rağmen kasıtlı olarak satışa sunulmadığını belirterek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bayilerde araç olmasına rağmen, araçları satışa sunmuyorlar. Böylece insanımız da sıkıntıya giriyor. Devlet yetkililerimizin buna el atması lazım. Araçlar satışa sunulmayınca piyasa allak bullak oluyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Aynı zamanda her fırsatta dile getirdiğimiz yetki belgesi. Bu konunun da ivedilikle halledilmesi gerekiyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş