‘Baykoca’ uluslararası fuarda görücüye çıktı

İnegöl Belediyesi’nin proje takımı tarafından hayata geçirilen ve prototipi yapılan elektrikli gezi aracı ‘Baykoca’, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı’nda görücüye çıktı. Tamamen Belediye imkanları ve gençlerin emekleriyle ortaya çıkarılan ‘Baykoca’, fuarda ilgi odağı oldu.

Yayınlama: 17.06.2021
477
A+
A-

İnegöl Belediyesi, sadece altyapı ve üst yapı faaliyetleriyle sınırlı kalmayıp hem şehri hem de şehirde yaşayan bireyleri geliştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu kapsamda gençlerden oluşan 10 kişilik gönüllü bir proje takımı kısa bir süre önce kurulmuştu. Proje takımının ilk icraatı olan elektrikli gezi aracı ‘Baykoca’nın da ilk kaynağı yapılmış, yapımı kapsamında aracın kaportasıyla ilgili çalışmalar sürerken, bir yandan da elektrik ve diğer aksamlarına ilişkin çalışmalar hummalı şekilde çalışmalar gerçekleştirilmişti.






 

PROTOTİP TAMAMLANDI

İnegöl Belediyesi’nin desteği ve genç beyinleri çalışma ürünü olan ‘Baykoca’nın prototipi tamamlandı. Deneme sürüşlerinin ardından ‘Baykoca’ ilk kez uluslararası bir fuarda görücüye çıktı. Elektrikli Gezi Aracı olarak tasarlanan Baykoca, 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı’nda görücüye çıktı.

 

İLK KEZ ULUSLARARASI BİR FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fuarı ziyaret ederek açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı;

 

“İnegöl güçlü bir şehir. Büyük düşünen bir şehir. İnegöl Belediyesi de güçlü ve büyük bir kurum. Bu büyüklüğe yaraşır projeler üretmeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz genç kardeşlerimiz ile bir proje takımı oluşturduk. Bu anlamda gençlerin önünü açmak onlara destek olmak adına gemizden elimizden geleni yapıyoruz. Bu kapsamda da genç kardeşlerimiz bir elektrikli gezi aracı olan Baykoca’nın prototipini yapmaya başladı. Şu anda tamamlanmış bir şekilde ilk kez uluslararası bir fuarda görücüye çıktı. Ben emeği geçen ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum”

 

FUARIN EN BÜYÜK ALANI İNEGÖL BELEDİYESİ’NE BIRAKILDI

Öte yandan 8. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Fuarı katılımcıları arasında en geniş alan İnegöl’ün oldu. 50 m2’lik alanda İnegöl üretilen araçlar tanıtıldı. Sadece Baykoca değil, negöl Belediyesi’nin destekleri ile akıllı tarım uygulamaları olarak drone ile ve sulama ve gübreleme, kaçak yapıları tespit aracı olmak üzere 3 İnegöl üretimi ile fuara katılım sağlandı.

 

BAŞKAN TABAN’A TEŞEKKÜR

İnegöl Belediyesi’nin İnegöl’de üretim yapabilme imkanını gençlere vermesinin ardından açıklamalarda bulunan proje takımı üyeleri, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür etti. Gençler, verilen destek ile İnegöl’de birçok yeni üretim gerçekleştirebileceklerinin de sinyalini vermiş oldu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş