BELEDİYE BAŞKANI OLSAN NE YAPARSIN?

Gazetemizin sosyal medya üzerinden başlattığı, ‘Belediye Başkanı olsan ne yaparsın’ sorusuna bir çok İnegöllü vatandaş cevap vererek görüşlerini dile getirdi. İnegöl’e yeni stadyumdan altyapıya, yeşil alanlardan sosyal tesislere, bir çok konuda vatandaşlar görüşlerini aktardı.

Yayınlama: 11.07.2019
1.034
A+
A-

Okur Gazetesi olarak sosyal medya üzerinden, ‘Belediye Başkanı olsan ne yaparsın’ sorusunu vatandaşlara sorduk. Bir çok vatandaş, görüşlerini bizlerle paylaşarak şehrimizdeki eksikleri dile getirdi.

 

İşte ,”Belediye Başkanı olsan ne yaparsın” sorumuzu cevap veren vatandaşlar ve yorumları;






 

Ziya Okur, “Rabbim başımızdaki başkanımıza ömür versin. Şükür suyumuz akıyor yolumuz var çöp toplanıyor, çocuk parkları, otoparklar yapmaya çalışıyor. Bence şükür edelim. Önceden daha zordu. Devam Alper Başkan seviliyorsun”

 

Orhan Yabacı; “Kasımefendi Caddesi’ni Altınbaş Camii’nin oradan, Çardak Camii’nin oraya kadar trafiğe kapatır, yaya yolu, bisiklet yolu yaparım. Çarşıya araba girişlerini gece 10’da yaparım”

 

Oğuz Erdem; “Stadyum yapardım”

 

Yavuz Yavuz Çakır, “İlk önce suyu on plana alırdım. Dere suyu içiliyor maalesef klorlu”

 

Abdül Kadir Çayhan, “Gizli denetmen seçerim. Belediyenin bütün birimlerini denetletirim. Daha şeffaf daha adil bir belediye olması yeni neslin ihtiyacı”

 

Emre Taşkin, ” Hayalperest düşüncemi yazıya dökerek gerçekleştiriyorum. şimdi İnegöl’de olmayan bir ticarethane kurardım. İnegöl’de olmayan yine ticarethane kurardım. Yine İnegöl’de olmayan ticarethane kurardım. Yine İnegöl’de ticarethane kurardım kurabildiğim kadar. Sonra oradan gelen gelirlerle üretim fabrikası kurardım. Yurt dışı ticaretine girerdim ve İnegöl Belediyesi’nin borçlarını kapatırdım. Sonra mı borçlar bittikten sonra gelen gelirlerle İnegöl’ü kalkındırırdım”

 

Abdullah Gürcü Demiray, “İlk icraat olarak bütün kırsal mahalle yollarını sıcak asfalt ile kaplar, yol kenarlarındaki otları temizlerim. Yıllardır sıkıntı çekiyoruz”

 

Kadir Can, “Mesudiye Mahallesi köprünün öbür tarafına geçer, bütün eksikleri; otopark, yeşil alan, çocuk parkı hepsini yapardım. Sonuçta buralar muzcumhuriyetine ait değil sanırım”

 

Ivetli Bmy; “Pazarlara müdahale ederdim ilk iş olarak. Bunu sayın başkanla detaylarıyla bilgisini paylaştım”

 

Yaşar Rahmi Ulusoy, “Ulaşıma acil çözüm; İnegöl’ün şehir içi ulaşımı İstanbul’dan daha kötü”

 

Gökhan Aktay; “Stadyumu restore eder, tesisleri bitiririm. Sani Konukoglu Camii’ni yıkar, oraya park inşa ederim. Sonra mevcut Belediye binası yerine büyük bir camii yaptırırdım. Son olarak da eski hastane önündeki belediye binasını bitirir hizmete açardım”

 

Recep Demirci; “Ana arter ulaşım ve şehre çok uzak olmayan bir yerde mesire alanı yapardım”

 

Fuat Akaltun, “Temizliğine önem veririm. Çöpleri toplamaya akşam başlar sabah saat yedide temiz şehri halkın hizmetine sunulması. Çöp konulan araçların ve yerlerin haftada bir yıkanması, ilaçlaması. Sokak köpekleri belirli bir yere toplanması, kısırlaştırılması. Alt yapının günün şartlarına göre düzenlenmesi. Ülkemizin su ihtiyacın çoğunu karşılayan İnegöl, özellikle Alanyurt bölgesi çamur suyu kullanıyor. Çay dahi demlenmiyor. Acil bu bölgenin su ihtiyacın karşılanması. Başta Alanyut ve Akhisar bölgesi olmak üzere ailenin oturabilecek alanların oluşturulması. Otobüs güzergahların yol bakımının yapılması. Kaymakamlık, AVM, otogar güzergahında yeni ulaşımın sağlanması”

 

Murat Derin, “İnegöl’de trafik sorununu çözmek en önemli konu. Bunun için de toplu taşıma cazip hale gelmeli. İnegöl’de belediye otobüsü ile bir buçuk km’lik mesafeyi bazen iki bazen de üç araba ile gitmek zorunda kalıyoruz. Bu sebeple kendi aracımızla gitmek daha ekonomik oluyor. Bunu engellemek adına otobüslerde okutulan kartlar yarım saat boyunca aktif olsun, yarım saat içinde binilecek diğer araçlar ücretsiz olsun. Böylelikle bir yerden bir yere gitmek hem ekonomik hem de hızlı olur. Bunun örnekleri Ülkemizde mevcut, sadece sağlam iradeli bir başkan lazım”

 

Mustafa Atlı, “Bütün kaldırımlara ıhlamur ve çınar ağacı dikerdim”

 

Muhammet Can, “İlk yapacağım şey; acil çıkış yolunun direk karşısına yol yapardım. Sola gitmek için kavşağa kadar gitmek çok saçma”

 

Onur Bilici, “Başkan olsam ilk önce alt yapıya yatırım yaparım. Gençler için proje üretirim. İş sanayisinde daha çok başarıya ulaşmak için.. Halkıma sahip çıkarım her ne olursa olsun. Solcusunu sağcısını dur derim. Adaletli şekildi vatandaşımıza, milletime hizmette bulunurum. Havasına da bir çarede bulurum. Yerleşim, gezme, açısından piknik yeşillik doğal . Tesislerde yatırım yaparım, kısacısı milletimin için hizmette bulunurum”

 

Ömer Çayır, “Çok önemli ilk icraat yola çıkan ev arsa, yeşil alan olarak planlanan vatandaşa ait ev arsa, otopark olarak plânlanan vatandaşa ait ev arsa ve bunlara benzer kamu yararına kamulaştırma vatandaşı üzmeden hakkı ne ise verilerek yollar parklar ivedilikle yapılmalı”

 

Emre Taşkın, “Belediyenin parası olsun ki her güzel düşünceler gerçekleşsin”

 

Mustafa Vural, ” Yollar yapardım köstebek çukuru gibi her yer”

 

Coşkun Yıldız, “Buskiye menfezleri temizletmek”

 

Ömer Öner, “Sanayinin düzensizliği”

 

Halil İbrahim Turan, “Sokaklara yeteri kadar çöp konteynırı koyulmalı”

 

 

Efsane Mümin, “Eski kapalı spor salonunu yıkarım. İnegolspor stadını yıkarım. Çay bahçesini kaldırırım. O alana İnegöl 6 Eylül Stadı yaparım. Kalan araziye de park yaparım. Stadın altına işyerleri yaparım. İnegolspor’a kalıcı gelir getiren. Kültür Parktaki Şahin Tepesini kale tarzında seyir terası yapardım. İnegöl’deki yaylaları eko turizm bölgesi yapardım. Ahşap evleri olan piknik alanları futbol takımları için kamp alanları yapardım. İnegöl’ün giriş ve çıkışlara kale şeklinde kapı yapardım”

 

Hilmi İpek, “İlk önce alt yapıyı yapardım. Kaldırım başlarına araç park edenlerin aracını çekici ile oto parka çekerdim. Ağır para cezası yazardım ve tüm fakir fukaraya ev yapardım. Tüm engelli Vatandaşlarımızı sınavsız belediyeye işe alırdım”

 

Meryem Kelemoğlu, “Altyapı su sorunu, çevre düzenleme, fabrikaların denetimi, filtre kontrolleri ve havayı kirleten fabrikaların taşınması ve otogarın yerinin şehir dışına alınıp geniş alan otopark alanı sağlanması ve gençlere faaliyet yapacak alanlar, cüzi fiyatla eğlence eğitici kurslar, özellikle engelli vatandaşların yolları rahat kullanması için düzenleme, kaldırımlar merdiven gibi aşağıda yukarıda gezmek ne mümkün”

 

Mehmet Dursun, “İlk etapta rant kavgasını bitirip ihaleleri gerçek kişilere ve hakkıyla yapabilen kişilere verirdim örnek Avarlar kavşağı İnegöl için baş belası oldu”

 

Mithat Yaldız, “İlk önce oturduğum Hamidiye Mahallesi Güllük Çıkmazı’nı hiç olmaz ise yayaların geçebileceği kadar açardım. Sonra patates tarlası gibi olan çıkmazıma asfalt dökerdim”

 

Erol Neslihan Arslan, “Öncelikle İnegöl’ün en büyük sorunu olan alt yapı problemi için çalışırdım. Sonra da sağlam bir yeni nesil yetiştirmek adına üst düzey spor kompleksleri (yüzme havuzları salonlar ve futbol sahaları) yapardım. İnegöl’ümüz bir spor kentidir ama gün geçtikçe gençliğimiz köreliyor. Koskoca şehre 2 amatör futbol sahası yakışmıyor.Mevcut stadımızı etap etap yenilerdim. Çünkü bu gidişle yenisini yapacakları yok. Ekonomi kötü inşaallah bu günler de geçer. İnegöl halkı her şeyin en güzelini hak ediyor”

 

Fatih Karslı, “İlk önce belediyeyi aile şirketi olmaktan kurtarırdım. Çalışanlardan birilerinin torpiliyle işe giren bütün akraba olanları işten çıkarırdım”

 

Aytaç Çoban, “Benim gibi engelli arkadaşlarımıza seyyar tezgahlar verirdim. Böyle bir hak şimdi bize maalesef verilmiyor”

 

Mustafa Şerife Kavak, “Yollar sıcak asfalt yapılmalı öncelikle”

 

Erdal Tosun, “İnegöl Bursa’ya metro yaparsanız, insanlar rahat eder ve dua alırsınız. Fabrikalar şehrin içinde kalmış. Özellikle şehir dışına taşınması gerekli. Mümkünse Eskişehir yönüne”

 

Loki Dadaş, “Su su su su suuuuuuu sorununu çözerdim”

 

Yasin Arslan, “Mobilyayı, fuarcılığı daha arttırırdım. Reklam-ihracat”

 

Filiz Arıç Tetikel, “İlk önce asfaltları düzeltirdim”

 

Selma Memiş, “Yaya yolu her sokağa yapardım. Engelli yolu her sokağa yapardım. Engelli insanlarımıza her türlü imkanı sağlardım; park konusunda. Engelli vatandaşın bindiği arabaya engelli kağıdı asıp, o şekilde engelliler için ayrılan özel yerlere park ettirirdim. Cuma Mahallesi Hacı Sadullah Sokağı’ndaki tek yönlü trafiği kaldırır, her sokağa kamera koyardım. Cezaları en yüksek ücretten alırdım. Trafik büyük sorun”

 

Yurdagül Acar, “İnegöl Bursa arası metro araba park sorununu çözerdim. Çok işsiz insan var onlara iş imkanları sağlamaya çalışırım. Daha çok yeşil alan ağaç çarpık yapıya asla izin vermem. Mesela Kayapinarlıyım, camı açamıyorum yol sanki tarla yolu, yolları asfalt yapardım. Bütün mahallelerin parklarına kamara yerleştiririm. Oturma mesire alanları yapardım. İnegöl ve mahallelerini çok temiz tutardım. Altyapı sorununu çözerdim”

 

Gülcan Ceylan, “İnegöl’e bütün branşlara sahip bir çocuk hastanesi yapardım. İnegöl’de sağlık konusunda özellikle çocuk bölümünde eksik çocuk doktoru yetmiyor. Gerekli adımları atın ve ihtiyaç duyulan doktorları İnegöl’e getirin artık”

 

İbrahim Yaşar, “Şehri kuzeye, sanayi alanlarının tamamını güneye kurardım . Hava kirliliğinin önüne ancak bu kadar geçebilirsiniz. Alanyurt ve TOKİ bunun en güzel örneği , Alanyurt ve TOKİ’de hava kirliliği oranı çok düşük”

 

İsmail Bayram, “Alt yapı yollar çok bozuk”

 

Vahdettin Şen, “Mahalle pazarlarına pazarcılara sergi açıp kapama sabit saat uygulaması yapardım. O saatler dışında pazara araç almazdım”

 

Mesut Şenay, “Gemlikli Mudanyalı Bursa’ya 4 TL’ye geliyor. İnegöllü 9 TL ne güzel memleket”

 

Metin Kurumuş, “Şehir içindeki trafiği rahatlatmak için banka ve postaneyi şehrin dışına alırım”

 

Vehbi Şahin, ” İlk olarak sistemli bir temizlik yapardım. Sonra kaldırımları, yolları fıstık gibi yapardım. Altyapıyı sağlar, yağmurlarda etkilenmezdi. Birde sokaklarda eski evleri alıp yıkarak, otopark sorununu çözerdim. Sayacak çok şey var. Hepsini yazmak için 120 sayfalık defter lazım”

 

Şengül Özbey, “Sağlıksız yapılaşmayı durdururdum. Yeşil alanları çoğaltırdım. Göçü önlerdim ve fabrikaları şehirden çok uzak bir yere kurulmasını ve taşınmasını isterdim”

 

Nail Salık, “Fen işleri ve park bahçeler personellerini, İnegöl’ün piknik alanlarındaki çöpleri toplama görevi verirdim. (Muzal altı, Cerrah Parkı, Mezitler…) Sayın başkan çok iyi niyetli. Belki görmemiştir ama  pislik götürüyor oraları. Halkın içinden haber getirecek 2 de danışman bulurdum kendime”

 

Serkan Yaygen, “İnegöl’ü  il yapardım”

 

Murat Uğun , “Trafik rahatlasın diye Hikmet Şahin köprüsünden Köfteci Enver’e kadar asma köprü yapardım. Bide dere kenarı ve barajların etrafına yaşam alanı kafeler ve restoranlar yapardım. Hastaneyi de bölge trafiğin oraya yapardım “

 

Erhan Baktimur, “Büyükşehir yasasının İnegöl lehine olacak şekilde esnetilmesi için Ankara’ya heyetle ve sebeplerini içeren belge vatandaş şikayetleriyle ayrıca İnegöl’e katacağı avantajlarla büyükşehir yasasının İnegöl’e verdiği zararı açıklayıcı, kalın bir dosya ile çıkarma yapardım “

 

Halil Doğru, “İlk işim Bursa dan kopmak taşeronu kaldırmak “

 

Özkan Öner, “Sarı otobüsleri kaldırır trafiği rahatlatırdım”

 

Yılmaz Demirci, “Tüm kamu kuruluşlarını İnegöl dışına taşıyarak, trafiği rahatlatırdım. Kademeli olarak mahalle mahalle planlama yaparak sırasıyla tüm şehrin alt yapısını yapmaya başlardım. İnegöl’ün en önemli sorunu alt yapı ve trafiktir! Ayrıca gençlere hitap edecek sosyal alanlar ve uyuşturucu, alkolden kavgadan gürültüden uzaklaştıracak sosyal projeler üzerinde dururdum”

 

Hasan Can, “Eski ruhsat almış olan bütün evlerin ruhsatını iptal eder yol payı vererek düzenleme yapardım. Yollar yetmiyor artık”

Haci Duran Türki “Öncelikle sokakları, caddeleri düzenli olarak yaşanabilir bir hâle getirmek”

 

Yavuz Turhan, “Şehircilik ile ilgili önemli toplantılar yapar. İnegöl’ün gelecek yüzyılını sorunsuz yaşaması için programlar hazırlatırdım. Uygulamaya koyardım”

 

Hasan Boysuz, “İlk is trafik sorunu ana arterlerde sağlı sollu parkı acılan kalkması lazım. Hatta asla park yapılmaması çok önemli”

 

Hüryan Keskin, “Belediye başkanı olmak için yeterli marifete sahip değilim. Alanyut’ta musluktan su içmek istiyoruz”

 

Abdullah Korkut, “Su fabrikalarını kapatır İnegöl’e kuyu suyunun içilmemesi için elimden geleni yapardım. Kanalizasyonlar çok iyi yağmur suyunda biz yüzüyoruz. Hava kirliliğinin bitmesi içinse sanayinin komple durması lazım. Buda mümkün değil”

 

Sadettin İpek, “İlk yapacağım iş altyapıyı yeniden yapmak”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş