Beşir’den kandil ikramı

Beşir Derneği İnegöl Gönüllü temsilcileri, Miraç Kandili gecesi düzenledikleri etkinlik ile hastanede tedavi gören hastalara, hasta yakınlarına ve hastane personeline kandil simidi ikramında bulundu.

Yayınlama: 16.04.2018
801
A+
A-

Dini gün ve gecelerde yaptıkları programlar ile bir çok vatandaşın takdirini kazanan Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri, Miraç Kandili gecesinde de düzenlediği etkinlik ile kandil simidi ikramında bulundu.

 

İLAHİ BİR MUCİZEDİR






Hastanede yapılan ikramın ardından açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, “Miraç kelime anlamı olarak, yukarı çıkmak, yükselmek anlamına gelir. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) göğe yükselerek Cenab-ı Mevla’nın huzuruna kabul edildiği geceye Miraç Gecesi denmiştir. Birçok ilahi sırrı, hikmet ve bereketi bünyesinde barındıran bu gece İsra suresinin ilk ayetinde şöyle ifade edilmektedir: ‘Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye (Muhammed) kulunu Mescid-i Haram’dan, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah noksan sıfatlardan münezzehtir; O, gerçekten işitendir, görendi’ (İsra, 1).  İsra ve Miraç olayı Yüce Allah’ın sevgili peygamberine bir mükafatı ve ilahi bir mucizesidir. Çektiği bütün sıkıntıları, içine düştüğü üzüntüleri, zorlukları ve yorgunlukları, hatta kendisine vahyedilenleri tebliğ ederken ve davetini yayarken karşılaştığı zorlukları unutturacak bir hediyedir. Nitekim Rasulullah (s.a.v) Mekke’de insanlara hakkı tebliğ etmesinden dolayı müşrikler tarafından çeşitli eziyetlere maruz bırakılmıştı. Kendisine, ailesine ve müminlere ambargo uygulanmış, kimse onlarla alışveriş yapmamış, günlük ihtiyaçlarını giderme hususunda bile sıkıntı içine girmişlerdi. Bu sıkıntılı zamanlardaki en büyük destekçilerinden amcası Ebu Talip’i, kısa süre sonra da değerli hanımı, müminlerin annesi Hz. Hatice’yi (r.a) kaybetmiş ve birbiri ardına gelen bu olaylar dolayısıyla çok üzülmüştü. İşte bütün bu sıkıntılardan sonra dost dostunu mükafatlandırdı ve onu kendi katına yükseltti” dedi.

 

İKİ YAY ARASI KADAR YAKIN

“Hicretten bir buçuk yıl kadar önce Recep ayının yirmi yedinci gecesi Peygamber Efendimiz (s.a.v), Cebrail vasıtasıyla Mekke’den alınmış, oradan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya getirilmiştir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Çiçek, “Peygamber Efendimiz (s.a.v) burada birçok peygamberle görüşmüş ve onlara imamlık yaparak namaz kıldırmıştır. Hz. Peygamber’in (s.a.v) Mekke’den alınıp Kudüs’e getirilmesine, Kuran’ın tabiriyle ‘Gece yürüyüşü’ anlamına gelen ‘Leyle-i İsra’ adı verilmektedir. Aslında Rasulullah’ın (s.a.v) gerçek yolculuğu bundan sonra başlamıştır. İşte Miraç, adını bu yolculuktan alır. Zira Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) dünya üzerindeki yolculuğundan semalara doğru bir yolculuğa, hiçbir gözün görmediği ve hiçbir kulağın işitmediği, Allah’ın kendisine ve ümmetine birçok hediyeler vereceği bir yükselişe geçmiştir. Cennet nimetlerini ve cehennem azabını müşahede etmiştir. Ve en önemlisi de sevgilinin sevgiliye kavuşacağı gecedir Miraç… Kur’an’ın da anlatımıyla, Rasulullah (s.a.v) Allah’a (c.c) iki yay arası ve hatta daha da yakın olmuştur” şeklinde konuştu.

 

NAMAZ MÜMİNİN MİRACIDIR

Uğur Çiçek, “Resulullah (s.a.v) o sonsuz alemden dönüşünde müminlere hediyeler de getirmiştir. Bu manevi hediyeler yüce Allah’a şirk koşmayan her Müslüman’ın cennete gireceği, Bakara suresinin son üç ayeti (Amene’r-resulü) ve beş vakit namazdır” ifadelerini kullandı.

 

KANDİL SİMİDİ İKRAM EDİLDİ

Çiçek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “İşte bizlerde manevi yükü bu kadar yüksek olan bir gecede, Beşir Derneği gönüllü temsilcileri olarak Hastanemizi ziyaret ettik. Hastalarımıza, hasta yakınlarımıza ve hastane personelimize kandil simidi ikramında bulunduk. Rabbim bu gecenin feyziyle feyizlenmeyi cümle Ümmeti-i Muhammed’e nasip etsin”

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş