BiLMEKLE BAŞLAR HER ŞEY

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nda Tekstil ve Teknolojileri Program Başkanı Dr. Mürüvvet Mangut’un çalışmaları sonucu gerçekleştirilen “Bilmekle Başlar Her Şey” konulu seminerin konuşmacısı olarak programa katılan Minteks Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetmen ve Yazar Özkan İrman, öğrencilere önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Yayınlama: 19.04.2017
817
A+
A-

Dün saat 12.00’da İMYO Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan İMYO Müdür Yardımcısı Tolga Bahadır Şimşek, “Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO olarak sosyal ve spor alanlarında çeşitli seminer ve kariyer günlerimize devam ediyoruz. Bu çalışmaların yapılmasında tüm akademisyenlerimize, yöneticilerimize, memur arkadaşlarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Yoğun bir katılım gösterdiniz. Güzel bir sunum olacaktır” dedi.

 

Şimşek’in ardından kürsüye çıkan Minteks Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetmen ve Yazar Özkan İrman, “Hata yapmaktan korkmayınız. Çevremde beylik lafları eden çok insan oldu. Kuru bilgiye ihtiyacımız yok, uzaktan baktığınızda hiçbir faydasını bulamazsınız. Etrafımızda bir sürü insan var, siz bin tane bilgi biliyorsunuzdur ama benim bildiğim 1 tane şeyi siz bilmiyorsunuzdur, beni küçümseme. Bilgiye aç ve muhtaç olmalıyız”






 

“Çocuk yaşta babamın 3 tekerlekli arabasının yanında hayatı öğrenmeye başladım. Annemin bir tane mantosu vardı, bayram arifesinde onu bozarak kardeşimle bize pantolon yapmıştı. Zor zamanlardan geçtik. Lise eğitiminden sonra üniversite sınavına girdim, ilk aşamayı geçtim ama ikinci aşamada takıldım. İş hayatına atılmak istedim. Ne iş olsa yapar mısın diye sordular. Evet dedim. Evet dediğim için bugün buradayım. İş beğenmeseydim o gün çalışamayacaktım. Çok ağır işlerde çalıştım. Vasıfsız işte çalışmanın ne demek olduğunu iyi bilirim, tecrübedir. Çok hatalar yaptım. Her yerden okuyun, okursanız bilginiz olur, bilginiz olursa fikriniz olur. Geleceğe fal açmayın. Bu böyle olacak bununla iş yapalım demeyin. Hayatta böyle bir şey yok. Bilgi çok derin bir şey, hayat çok şeye gebe.”

 

“Askerden döndüm, çalışmak zorundaydım, aileme bakmalıydım. Yine ‘Ne iş olsa yapar mısın?’ sorusuna evet demiştim, çünkü ihtiyacım vardı. Paraya değil, bilgiye aç ve muhtaçtım. İşletmeler okuldu, çalışmam lazımdı. Satış, depo ve muhasebe işi vardı beni satışa aldılar. Havlu fabrikasında işe başladım. 1. gün erkenden geldim, faks çekmeyi öğrendim. 5 dakika sonra müdürüm geldi, sen faks çekmeyi biliyor musun dedi. Hemen gidip çektim geldim. Merak edince öğreniyorsunuz. Merak etmezsek, sabırlı olmazsak, merdivenleri yavaş yavaş çıkmazsak Newton olsan, o basamakları tırmanmamışsan başına elma değil gök taşı düşse yerçekimini bulamazsın. Bu adamlar da bir yerlerden gelip bilim adamı oldular.”

 

“Sabretmezseniz masa vermezler, beklemeyin. Beklemezseniz en kral masanın sahibi olursunuz. ‘Ne kadar fakirdirler sabretmeyi bilmeyenler’ der Shekaspeare. Sağlam biliyorsanız arkasında durun. Her bilgiyi ulu orta söylemeyin. Endüstriyel tasarım belgesi alın. Alametifharikanız olduğuna inanıyorsanız bunu belgeleyiniz. Bir konunun âlimi başka bir konunun cahili olabiliyor. Sonsuz bilgiyi öğrenmeden göçüp gideceğiz dünyadan. Bilgi öğrenince çok tatlıdır, güçtür. Sizi bir yerden alır bir yere götürür” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş