“Bizim öyle bir liderimiz var ki; gecenin 2’sinde arar; ‘Mustafa ne yapıyorsun?’ der”

Yayınlama: 01.05.2023
191
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek İnegöl’e kazandırılan İnegöl Gençlik Merkezi’nin açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulunan Bakan Varank, “Biz 21 yıldır bu ülkede taş üstüne taş koymanın, nu ülkeyi projelere kavuşturmanın derdinde olan bir iktidarız. Gece demedik, gündüz demedik, tatil demedik çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim öyle bir liderimiz var ki; gecenin 2’sinde arar; ‘Mustafa ne yapıyorsun?’ der” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek İnegöl’e kazandırılan İnegöl Gençlik Merkezi’nin açılış töreni gerçekleşti. Gerçekleştirilen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, AK Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HİZMETLERİ ARTTIRMAK İSTİYORUZ






Programda ilk olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler yerel yönetimler olarak İnegöl’de hizmetlerimizi arttırıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyemizin gençlik merkezinde bir aradayız. Buradaki genç kardeşlerim biliyorlar ki onları en iyi şekilde anlamaya çalışan, onlara değer veren ve onların beklentilerine uygun cevap veren yerel yönetimler var. Nihayetinde 4 tanesini biz İnegöl’de açmıştık. Bugün de Bursa Büyükşehir Belediye’mizin desteği ile 5’incisini gerçekleştirmiş olacağız. Sayın Başkanım bir de Alanyurt’ta bizim planlamalarımız var. Uludağ Caddesi’nde sizlerden bir tane daha gençlik merkezi için desteğinizi istiyoruz. Bunun yanında Millet Bahçesi gibi Kanal İnegöl gibi, Merkez Park gibi projelerimiz devam ediyor. Özellikle hizmetlerimizi vatandaşlarımızın mahallesine götürecek şekilde bu hizmetleri arttırmak istiyoruz”

SIRADA ARITMA TESİSİ VAR

Daha sonra kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise,

“Bugün gençlik merkezini açmak ardından da mobilya sektörüne değer katan Mobilya Fuarı için buraya geldik. Beni çok iyi tanıyorsunuz. Doğduğum, büyüdüğüm, evlenip çoluk çocuğa karıştığım, ticaret yaptığım, 13.5 yıl belediye başkanlığı yaptığım ve sayın Cumhurbaşkanımızın tercihi ile 2017 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. İnegöl, merkezden sonra en büyük ilçemiz. Hem mobilya sektörü ile hem köftesi ile hem kaplıcaları ile çok dinamik bir ilçe. İnegöl’ün her sene 7-8 bin civarında nüfusu da büyüyor. Bir sanayi şehri. 3 Tane organize sanayi bölgesi var. Allah’a hamdolsun Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’ni kurmak da nasip oldu. Dediğim gibi birçok projeye imza attık. Özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra gelecek 50 yılları düşünerek, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının komple revizyonu ile alakalı çok büyük ihaleler yaptık. Rakamsal olarak 700-800 milyara dayandı. Beraberinde nasip olursa arıtma tesisinin de sanayi ile ayrıştırılıp müstakil hale gelmesi için belki maliyeti 900 milyon, 1 milyara mal olacak yeni proje daha sırada. Bu altyapı çalışmalarının şehirde verdiği sıkıntılar var. Hakkınızı helal edin. Bittiğinde keyfini hep beraber süreceğiz inşallah hiç şüpheniz olmasın. Bugün de geleceğimiz olan gençlerimiz için daha merkezi yerlerde müstakil gençlik merkezleri oluşturuyoruz. Gençlerimiz gerçekten liste ve üniversite düzeyinde daha araştırmacılar. Burada güzel bir dizayn var. İmtihan zamanlarında da 7/24 açık olacağız. Bölge zaten İshakpaşa Meydanı. İnanıyor ve ümit ediyorum ki; bu mekân ile beraber burası daha da bir değer kazanacak. Gençlerimiz özellikle bu merkezi yoğun bir şekilde kullanacak” ifadelerini kullandı.

‘BİZ ÖYLE BİRİLERİ GİBİ SEÇİMDEN SEÇİME İLÇELERİ HATIRLAYAN İNSANLAR DEĞİLİZ’

Son olarak açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu ifadeleri kullandı: “Böyle güzel bir açılışta bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. İnegöl’e kaçıncı gelişim ben hatırlamıyorum.  Gerek sayın Cumhurbaşkanımız ile beraber gerek Bakanlık dönemimde gerekse de sivil hayatımda bu ilçeye çok geldim. Biz öyle birileri gibi seçimden seçime ilçeleri hatırlayan insanlar değiliz. Buraya her geldiğimde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ilçenin nasıl kalkındığını, bu ilçeye hizmetlerin nasıl geldiğini, yatırımlar geldiğini bizzat gördüm. İşte o kervana bir yenisini daha katmak için bugün sizlerin huzurlarınızdayız. Gençlik merkezimizin açışını gerçekleştiriyoruz”

GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ GENÇLER İNŞA EDECEK

“Dün ben TEKNOFEST’teydim. TEKNOFEST dün kendi rekorunu kırdı. Yaklaşık 900 bin vatandaşımız 1 günde TENOFEST’i ziyaret etti. Bugün o rekoru da kıracağımıza inanıyoruz. TEKNOFEST ne demek biliyor musunuz; TEKNOFEST bu ülkeyi kalkındıracak, dara müreffeh hale getirecek, Türkiye’yi katma değer üretimle dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri haline getirecek teknolojilerin sergilendiği, gençlerin bu manada çalışmalar yaptığı, dünyanın bir numaralı uzay havacılık ve teknoloji festivali demek. İnegöl’den gençler de Bursa’dan gençler de geliyorlar, TEKNOFEST’te yarışıyorlar. Orada insansız su araçları üretiyorlar. Çip tasarımı yapıyorlar. Savaşan İHA yarışmalarına katılıyorlar. Daha lise seviyesinde, üniversite seviyesinde gençlerimiz Türkiye’yi, Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak alanlarda çalışmalar yapıyorlar. Biz şuna inanıyoruz; en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Biz gençlerimize yatırım yaptıkça, onların önünü açtıkça, gençlik merkezleri ile onları buluşturdukça, emin olun çok daha başarılı işlere bu ülke imza atacak. Ülkemiz dünyada nasıl şu anda bazı kritik teknolojilerde konuşuluyorsa, İHA-SİHA denince dünyanın aklına geliyorsa, Türkiye’nin otomobili sadece Türkiye’de değil, dünyada ses getiriyorsa işte sizin evlatlarınız, İnegöllü gençlerimiz, onlar geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler. Ve şunu biliyoruz; bizden daha başarılı olacaklar. Çünkü bizim onlara sağladığımız bu altyapıların üzerinde o Türkiye’yi inşa edecekler”

GECE DEMEDİK, GÜNDÜZ DEMEDİK, TATİL DEMEDİK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

“Biz 21 yıldır bu ülkede taş üstüne taş koymanın, nu ülkeyi projelere kavuşturmanın derdinde olan bir iktidarız. Gece demedik, gündüz demedik, tatil demedik çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü bizim öyle bir liderimiz var ki; gecenin 2’sinde arar; ‘Mustafa ne yapıyorsun?’ der. ‘O işi hallettin mi diye sorar’. İşte böyle bir lider ile çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye hizmet kervanına devam etsin. Bu projelere devam etsin. Yatırımlara devam etsin. Türkiye’nin ekmeğini hep birlikte büyütelim”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş