Bosna’da ‘İnegöl’ izleri

Yayınlama: 01.07.2024
71
A+
A-

Boşnakların İslam’ı kabul etmelerindeki önemli sembollerden biri olarak bilinen Ayvaz Dede’nin hatırasını yaşatmak adına 514 yıldır düzenlenen şenliklere katılmak üzere 100’den fazla atlı, renkli ve geleneksel kıyafetleriyle etkinlik gerçekleştirdi. Düzenlenen etkinlikte Türk Bayrağı’nı taşıyan isim ise İnegöl Alija Derneği Başkanı Ahmet Sert oldu.

Boşnakların İslam’ı kabul etmelerindeki önemli sembollerden biri olarak bilinen Ayvaz Dede’nin 514’üncü anma törenleri İnegöl’ün kardeş şehri olan Donji Vakuf’ta gerçekleştirildi.

Etkinlik öncesinde ise 100’den fazla atlı, renkli ve geleneksel kıyafetleriyle sabahın erken saatlerinde geldikleri Travnik yakınlarındaki Karaula köyünden tekbir ve dualarla Donji Vakuf’a bağlı Prusac beldesine uğurlandı.






Atlılar daha sonra ise Donji Vakuf ve Prusac’ta Boşnak müslümanlar tarafından karşılandı. Öte yandan atlıların içinde Türk Bayrağı’nı taşıyan isim ise İnegöl Alija Derneği Başkanı Ahmet Sert oldu.

Sert, oğulları Yusuf ve Ömer ile birlikte atları ile bu önemli etkinlik içerisinde yer alarak Türk Bayrağı’nı dalgalandırdı.

Uluslararası Alija Düşünce Derneğini temsilen Bosna Hersek’te bulunduklarını aktaran Sert, “Edindiğim bilgilere göre 100 yıl önce buradan Türk bayrağı atlı olarak taşınmış, biz 100 yıl sonra bu geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş