İnegöl’de hem personel hizmet alanı hem de işlevsel yeterliliği bulunmayan İlçe Tarım Müdürlüğü Binası, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yeniden gündeme geldi. Hürriyetçi Tarım Orman Sen Genel Başkanı Muzaffer Genç, İnegöl’e yakışmayan İlçe Tarım Müdürlüğü binası önünce açıklamalarda bulunarak; “İnegöl’ün tarıma yapmış olduğu katma değerin karşılığını ve hak ettiği değeri alamadığı için İnegö’e bu bina yakışmıyor” dedi.
Hürriyetçi Tarım Orman Sen Genel Başkanı Muzaffer Genç, İnegöl’de yılladan beridir yetersiz olduğunu için ara ara gündeme gelen İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İlçe Tarım Binası önünde açıklamalarda bulunan Genç, şu ifadeleri kullandı:
“Tarihiyle, mobilyasıyla, turizmiyle, doğası ve doğa turizmiyle, ve bugüne kadar tarımı ile ilçenin tanıtımında önemli rol oynamış Bursa’nın önemli ilçelerinden birisi, nüfusu ve ekonomiye katkısı ile Türkiye’de onlarca İli geride bırakmış ilçe merkezinde bulunan 12 mahallesi, 94 kırsal mahallesi ve 5 beldesi, 2.121 gıda işletmesi, 2,500 hayvan işletmesi, 29.723 hektar toplam tarım alanı, 11.224 hektar mer alanı, 49.472 hektar ormanlık alanı, 55.502 toplam hayvan mevcudu, 9.333 arı kovanı, et entegre, kanatlı kesim hanesi, 100 üzerinde kooperatifleri ile devasa bir tarım ilçesidir; İnegöl.
Şeftalisi, armudu, kirazı, elması, çileği, yaban mersini, meyve fidancılığı, ahududusu, kirazı, kestanesi, cevizi, sebze ürünleri ve endüstri bitkileri yetiştiriciliğinin yapıldığı bir bölgedir; İnegöl. Büyük ve küçükbaş hayvancılığı, üretme çiftlikleri ile kümes hayvanı üretimi, zengin bitki örtüsü, Uludağ ve Domaniç eteklerinde yapılan arıcılık, Uludağ’ın temiz ve soğuk su yatakları, balık çiftliklerinde az da olsa alabalık yetiştiriciliğinin yapıldığı bir ilçedir; İnegöl.
2021 yılı itibari ile MGD’ye yani ÇKS’ye başvuran kayıtlı çiftçi sayısı 4.180, 2.121 gıda işletmesi ve 2.500 hayvan işletmesine İnegöl ilçemizde teknik, sağlık ve yardımcı 53 personel ile hizmet sunmaya gayret gösterrnekteyiz. Biz artık tarımın, domatesin, biberin, sütün, meyvenin, binlerce ürünün fiyatları söz konusu olduğunda anılmak istemiyoruz. Biz Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Türkiye’nin her İlinde ve ilçesinde örgütlenmiş yüzbinin üzerinde çalışanı olan devasa bir örgütüz. Gıda işletmelerinin denetimleri, hayvan hastalıkları, aşılama, küpeleme, hayvan sevk işlemleri, hayvansal işletmelerin denetimi ve bitkisel hastalık ve zararlılan, ilaç denetimi, gübre denetimi, su ürünleri, hasar tespitleri, çiftçi mallarını koruma, tarım sigortalar çalışmaları, kadın çiftçileri tarımsal yayım projeleri, sosyal destek projeleri, tarımda kadın girişimciliğin güçlendirilmesi, genç çiftçi projesi, çiftçi eğitimleri ve benzeri görevleri başta olmak üzere, tarımsal ürünlerinin ihracatı ve ithalatı işlemleri, ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi), TİD (Tarım İşletme Danışmanlığı), IVA (istatistik Veri Ağı), ÇMVA Çiftlik Muhasabe Veri Ağı, TÜFİS (Tarım Ürünleri Fiyat izleme Sistemi), İKİS (il Koordinasyon ve işleme Sistemi), İBS (İstatistik Bilgi Sistemi), TAMSİS (Tarımsal Ürünler veri Sistemi), TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu) görevlerini eklediğimizde, yaptığımız işlerin önemi anlaşılmaktadır.
İşte bu nedenle buradan sesimizi duyurmak için bu basın açıklamasını yapıyoruz. Bütün bu hizmetleri arkamızda gördüğünüz bina ve hemen arka tarafta bulunan konteyner da yürütmekteyiz. Hizmet binamıza günde 300-400 ortalama çiftçi veya ilgililer gelmektedir. Günün 8 saatini geçirdiğimiz bu ortamların bizlere ve hizmet sunduğumuz kitleye yakışır bir şekilde bürolanmızın düzenlenmesi yapılmalı ki, yukarıda dile getirdigimiz işleri yürütürken, işine motive olması sonucunda iş verimliliğin arttığı günümüzde bir gerçektir.
Çalışma ve fiziksel ortamının düzenlenmesi, çalışanın sağlığına, psikolojisine ve iş verimine katkısı olmasını ve sonuçta çalışanın performans değerlenmesinin artması, kurum tarafından önemsendiğinin gösterilmesini istemekte ve beklemektedir. İşte bu nedenle iş verimliliğinin arttırarak İnegöl çiftçine daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için bu binanın yenilenmesini istiyoruz.
İnegöl’ün tarıma yapmış olduğu katma değerin karşılığını ve hak ettiği değeri alamadığı için İnegö’e bu bina yakışmıyor. Mobilya başkentliğinde iddialı bir duruma gelen İnegöl’e de bu bina yakışmıyor. İlçe müdürümüzün, il müdürlüğümüzün, ziraat odalarımızın ve diğer tarım paydaşlarının her ortamda dile getirdikleri bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz.
Buna benzer olan Yenişehir, M. Kemalpaşa, Orhangazi başta olmak üzere ilçelerimizin de bu ihtiyaçlannın bir an öce giderilmesi gerekmektedir. Buradan sesleniyorum; sayın ilçe kaymakamımıza, sayın valimize ve sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye; ilçemize sahip çıkmalarını ve bir an öce bu çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için harekete geçilmesini istiyoruz. Buradan özelikle de mobilyada marka olan İnegöl’de ki iş insanlarına seslenmek istiyorum; dünya da söz sahibi olduğunuzu göstermek istiyorsanız ve burası sizin içinize siniyorsa, size de sözümüz olmaz. Buna bağlı olarak tarımda söz sahibi olan odalara ve tarım sektörüne de seslenmek istiyorum; sizlerde elinizi taşın altına sokun ve İnegöl’e yakışır bir hizmet binası için hep birlikte elimizden geleni yapalım”
HABER: SERHAT ÇİÇEK