Bursa-Ankara karayolunda bayram dönüşü trafiği

Yayınlama: 13.04.2024
29
A+
A-

Ramazan Bayramı tatilinden dönen tatilciler nedeniyle Bursa-Ankara karayolu üzeri Bursa ve Ankara yönünde yoğunluk yaşanıyor. İnegöl bölgesinde zaman zaman trafik durma noktasına gelirken, yetkililer ise olası trafik kazası risklerini en aza indirmek için önlemler alıyorlar.

 

Ramazan Bayramı nedeniyle tatil veya memleketlerine giden vatandaşlar dönüş için yola çıktı.






 

Bayram tatilinin son günlerinde Bursa-Ankara karayolu üzeri Ankara ve Bursa yönünde yoğunluk oluşmaya başladı.

 

Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl bölgesinde trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, daha sonra kontrollü olarak yol yeniden trafiğe açıldı.

 

Öte yandan İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Bursa-Ankara karayolu üzerinde belirledikleri noktalarda bekleyerek olası trafik kazası risklerini en aza indirmeye çalışıyor.

 

Bayram dönüşü yollarda oluşan yoğunluklar, sürücülerin ve yolcuların dikkat etmesi gereken birçok hususu beraberinde getiriyor. Öncelikle, uzun yolculuklar öncesinde aracın bakımının yapılması ve lastiklerin kontrol edilmesi önem taşıyor. Araç içerisinde yolcuların emniyet kemerlerini takması ve sürücülerin hız sınırlarına uygun şekilde seyretmeleri de kazaları önlemek adına hayati önem taşıyor.

 

Bayram dönüşü yoğunluğunda sürücülerin sabırlı olmaları ve acele etmemeleri, trafikte oluşabilecek stresi azaltmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca, yorgunluk ve dikkat dağınıklığı gibi faktörlerin trafik kazalarına davetiye çıkardığı unutulmamalıdır. Uzun yolculuklarda düzenli araç dinlenme ve mola verme alışkanlığı kazanmak, sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından son derece önemlidir.

 

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin trafikte olası riskleri en aza indirmek için gösterdiği çaba, sürücülerin ve yolcuların güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Ancak, trafikte herkesin sorumluluk sahibi olması ve kurallara uyması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, trafik kazalarının önlenmesinde en etkili yol, herkesin trafik kurallarına uyması ve dikkatli olmasıdır.

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş