CAMiLERiMiZ KiLiSEYE DöNMESiN

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan “Bu tür manzaralar kiliseleri andırıyor” denilerek, camilerde sandalye ve taburelerde namaz kılınmaması gerektiği kararının ardından tabure ve sandalyeler camilerden kaldırılmıştı. İlçemizdeki bazı camilerde bu uygulamalar devam ederken, Cerrah Mahallesi’ndeki manzara ise görenleri şaşkına çevirdi.

Yayınlama: 17.09.2018
879
A+
A-

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yaklaşık 2 sene önce, “Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan namazını oturarak kılmaktır. Böyle bir kişi namazını kendi durumuna göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılar” yönündeki açıklamasının ardından camilerde tabureler kaldırılmaya başlamıştı.

 

Başta İshakpaşa Camii olmak üzere İnegöl’deki camilerden tabureler kaldırılmaya başladı. Zaman içerisinde bu durum tekrar yeniden başladı. İlçemizdeki camilerin bir çoğunda yine tabure ile namaz kılan vatandaşlar varken, Cerrah Mahallesi’ndeki merkez camiinde görülen manzara vatandaşları şaşkına çevirdi.






 

Taburenin yanı sıra, cami içerisine koltuğa benzetilen bir yapının da inşa edilmesi vatandaşların şaşırmasına neden oluyor.

 

Diyanetin kararına rağmen camilerde tabure ve bu tarz görüntülerin var olması ise, “Bu insanlar ne yapıyor?” sorusunu da beraberinde getiriyor.

 

İlçe Müftülüğünün bu konuda çalışmalar sürerken, konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama yapılması bekleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş