CAN SUYU OLACAK

KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Uzun zamandır talep ettiğimiz vergi indirimi müjdesini Bakan Albayrak verdi. Bu vergi indirimleri ekonomiye can suyu olacak” dedi.

Yayınlama: 02.11.2018
873
A+
A-

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise, uzun zamandır beklenen ÖTV ve KDV indiriminin gelmesiyle esnafın can suyu bulacağını dile getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan ÖTV ve KDV indirim açıklanmasının sevindirici olduğunu ifade eden Başkan Özcan Ayhan, “Uzun zamandır talep ettiğimiz vergi indirimi müjdesini Bakan Albayrak verdi. Bu vergi indirimleri ekonomiye can suyu olacak. Ekonomideki çarklar yeniden dönecek, herkes ekonomik daralma beklerken vergi indirimleri büyümeye katkı sağlayacak. En önemlisi bu indirimler net indirim olarak fiyatlara yansıyacak” dedi.

 

EKONOMİ CANLANDIKÇA,VERGİ GELİRİ ARTACAK






Başkan Ayhan, “Bu indirimler ile yükselen enflasyon ciddi oranda düşecek. Bu vergi indirimleri başta mobilya, beyaz eşya olmak üzere canlılık oluşturacak. En önemlisi vergi indirimleri vergi gelirlerini azaltmayacak tam tersine artıracak. Satılmayan malın vergisi olmadığı için ekonomi canlandıkça vergi gelirleri de artacak. İndirimin yapıldığı sektörlerde üretimin hızla artmasını bekliyoruz. Dolayısıyla vergi indirimleri işsizliğin azaltılmasına da büyük katkı sağlayacak. Ancak sadece belirli sektörlerde değil tüm sektörlerde SGK primlerinde de indirim yapılarak istihdam da teşvik edilmeli. İnegöl Mobilyacılar Odası olarak KDV ve ÖTV indirimini olumlu buluyoruz ve bu indirimin Yıl sonuna değil de kalıcı olmasını istiyoruz. Yapılan bu indirimler sonucunda Yurt içinde piyasalara hareket gelecek ve Esnaflarımız bir nebze olsun nefes alacaklardır. Ancak ihracatçılar için aynı şeyi söyleyemeyiz. KDV ve ÖTV indirimi ihracatçılarımıza olumlu olarak fayda sağlamamaktadır. İnşallah piyasalara olumlu yansır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş