Çelik’ten teşekkür

Yayınlama: 16.02.2026
442
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrası çiftçileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandığını belirterek teşekkür mesajı yayımladı.

Resmî Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan karar ile, Ziraat Katılım Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan Hazine destekli kredi ve finansmanlara ilişkin düzenlemelerde değişikliğe gidildi.

Yapılan düzenleme ile finansman kullandırımı sırasında vergi ve sosyal güvenlik borçlarına ilişkin şartlarda bazı esneklikler getirildiği bildirildi. Buna göre, belirli koşulları sağlayan üreticilerin destekli kredi ve finansmanlardan yararlanabilmesinin önü açıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Çiftçilerimizin dikkatine. Vergi borcu ve Tarım Bağkur borcu olan çiftçilerimiz 01.01.2026 yılından itibaren Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları sübvansiyonlu kredilerden yararlanamıyorlardı. Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın Cumhurbaşkanımıza konuyu arz etmesiyle birlikte sorun önceki duruma bakarak nispeten çözülmüştür. Bizler de buradan Cumhurbaşkanımıza, Sayın Genel Başkanımıza, Ziraat Odası başkanlarımıza emeği geçen herkese üreticilerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.”

Çiftçiler açısından önemli görülen düzenlemenin, özellikle finansmana erişimde yaşanan sıkıntıların hafifletilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK


Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş