ÇEVRE DOSTU OKUL KOSOVA

Kosova Eğitim Kurumları, İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği ‘İnegöl Çevre ve Çocuk Şenliği’ kapsamında düzenlenen yürüyüşe ve sergiye katıldı. Kosova Okulu atık yağ kategorisinde dereceye girerek ‘Mansiyon Ödülü’ne hak kazandı.

Yayınlama: 05.06.2017
1.031
A+
A-

 

Sergide Kosova Eğitim Kurumları öğrencileri tarafından tasarlanan kullanılabilir atık malzemeler sergilendi. Yoğun yağış nedeniyle yürüyüşten gelen öğrenciler kapalı spor salonunda alınarak kutlamalarına orada devam ettiler.

 






Etkinlikler sonunda ise yıl boyunca düzenlenen yarışmaların ödülleri takdim edildi. Kosova Eğitim Kurumları yıl içerisinde tüm okulumuzun aktif katılımı ile atık yağ kategorisinde dereceye girerek ‘Mansiyon Ödülü’ne hak kazandı.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kosova Eğitim Kurumları Fen Bilimleri Öğretmeni Gizem Yılmaz şunları aktardı; “Kurum olarak geri dönüşüm konusundaki hassasiyetimiz kamuoyunun malumudur. Geçen yıl kurum olarak İnegöl’de ve Bursa’da geri dönüşüme en çok katkı veren kurumların başını çekmiştik. Bu yıl da öğrencilerimizin ve velilerimizin büyük gayreti neticesinde geri dönüşüm konusunda büyük katkı sağladık” dedi.

 

Okul Müdürü Erol Baştürk ise; “Dünyanın geleceği geri dönüşüm projelerinin verimliliğinden geçiyor. Günümüz koşullarında insanlar yalnızca birer tüketici olma konusunda ilerliyor. Halbuki insanlık tüketirken bir yandan da tükettiğinin yerine yenisini koymalı veya tükettiği malzemenin tekrar işlenmesine katkı sağlamalıdır. Öğrencilerimizde açıldığımız ilk günden beri bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. İki yıldır geri dönüşüm konusunda ciddi kazanımlar elde ettik ve yarışmalarda dereceler aldık. Tabi ki aldığımız bu ödüller teşvik ve motivasyon açısında faydalı ama bizler için asıl önemli olan bu güzel projelerin içerisinde aktif olarak yer alıp dünyanın geleceğine katkı sağlayabilmektir” Bu yıl kazandığımız yeşil bayrak ödülü,Atık Yağ Toplama Kampanyası Mansiyon ödülü ,geçen yıl kazandığımız Ambalaj atıkları Toplama Kampanyası Mansiyon ödülü,Atık Pil Toplama Kampanyası ilçe Birinciliği kurum olarak çevreye karşı ne kadar hassas olduğumuzun en güzel kanıtıdır.Bu kampanyalarda bize destek veren öğrencilerimizi ve velilerimizi yürekten kutlarım.Ayrıca Çevre Günü Etkinliklerini geleneksel haline getiren Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş