Çiftçilere ‘Sürü Yönetimi’ eğitimi

İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İnegöl Belediyesi ortaklında düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor. Eğitim seminerleri kapsamında Küçükyenice Mahallesi sakinlerine ‘Sürü yönetimi’ eğitimi verildi.

Yayınlama: 28.03.2018
692
A+
A-

İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Burak Özdemir tarafından Küçükyenice Mahallesi sakinlerine eğitim semineri verildi.  Seminere çiftçiler büyük ilgi gösterdi.

 

Çiftçilerin yetiştirdiği hayvanların bakımı sağlığı ve hastalıklardan korumanın önemine dikkat çeken Veteriner Hekim Burak Özdemir, “Hayvanlarımızda Kuduz, Bruseloz, Tüberküloz, Kist Hidatik ve Şarbon hastalıkların belirtisi ortaya çıktığında, en yakındaki idari makama derhal haber verilmesi, ayrıca yetkili resmi veteriner hekime de yazılı veya sözlü rapor verilmesi gerekir. Hasta hayvan derhal tecrit edilerek müşahede altına alınır. Ölen veya öldürülen hayvanlara ait numuneler laboratuara gönderilir. Çoban köpekleri ve sahipli köpekler aşılanır, sahipsiz köpekler imha edilir” dedi.






 

Özdemir, “Hastalanan hayvanlarımıza uzun süreli ve kombine antibiyotik tedavisi yapıldıktan sonra iyileşebilir ancak bazen de tedavi başarılı olmayabilir” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş