ÇiFTÇiLERiN KREDi BORÇLARI ERTELENECEK

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının yapılandırılacağını ifade etti

Yayınlama: 12.03.2019
727
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sezai Çelik, şu ifadeleri kullandı: “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan ve 31/12/2018 tarihi itibarıyla takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi borçları ile çeşitli afetler nedeniyle ertelenmiş olan kredi borçları yapılandırılmıştır.
Yapılandırmaya esas tutarın; defaten ödenmesi veya taksitlendirilmesi halinde ilk taksiti, 2019 yılının Ekim ayı sonuna kadar, izleyen taksitleri 2020 yılının Ekim ayından başlamak üzere her yıl tekabül ettiği ayda toplam 5 eşit taksitte ödenir. Yapılandırma taksitlerine, çiftçilerimiz yıllık %10 oranında basit usulde yürütülecek taksitlendirme faizi uygulanır. Esas tutarın peşin ödenmesi halinde taksitlendirme faizi uygulanmaz.Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler 31 Mayıs 2019 borçlu bulundukları 31 Mayıs 2019 borçlu bulundukları Ziraat Bankası Şubesi veya Tarım Kredi Kooperatifine başvuruda bulunmaları gerekmektedir” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş