Çinili Camii’nde kandil programı

Dini gün ve gecelerde yaptığı programlar ile adından söz ettiren ve bu programları geleneksel hale getiren İnegöl Çinili Camii Derneği, Berat Kandili nedeni ile özel bir program düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte kuran tilaveti ve ilahiler okunurken, program sonunda ise 2 bin 500 kişilik helva ikramında bulunuldu.

Yayınlama: 02.05.2018
985
A+
A-

Yaptığı bir çok etkinlikle ilçemizde adından söz ettiren İnegöl Çinili Camii Derneği, Berat Kandili nedeni ile bir program düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Program sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Çinili Camii Derneği Başkanı İbrahim Ekin şu ifadeleri kullandı: ” Berat, ümidi, sevinci içinde barındıran bir kelime. Bir müjde gibi. Kurtulmak, temize çıkmak demek. Allah’ın affı ve bağışlamasıyla günahların yükünden kurtulmak demek. Kim korkularından kurtulmak istemez? Kim dünya ve ahiret korkularından emin olmak istemez? İnsan bunun için Rabbine yönelir. Dinine sarılır. Hz. Peygamber s.a.v.’in yaşantısını, ahlâkını kuşanmaya çalışır. Sonra büyük günde müjde gelir. Berat ettin denir. Bu nedenle Berat Kandili’nin önemi çok fazladır. Bizlerde bu güzel gecenin feyzinden vatandaşlarımızın da istifade etmesi güzel bir program düzenledik”






 

NAMAZ SAFI YOLA KADAR TAŞTI

Program hakkında bilgi veren Ekin, “Programımız Kur’an tilaveti ile başladı ve ilahilerle devam etti. Vatandaşlarımız programa yoğun katılım gösterdi. Camimizde yer kalmayınca yol üzerinde bazı vatandaşlarımız namaz kıldı” dedi.

 

60 HATMİ ŞERİF’İN DUASI YAPILDI

Daha önce Çinili Camii’nde namaz kılmış ve hayatını kaybetmiş insanlar için hatimler okunup bağışlandığını belirten Ekin, “Daha önce camimizde namaz kılmış ve hayatını kaybetmiş Müslüman kardeşlerimizin için toplam 60 adet Hatmi Şerif’in duası yapıldı” dedi.

 

2 BİN 500 KİŞİLİK HELVA İKRAMI

Programın bitiminin ardından helva ikramı yapıldığını belirten İbrahim Ekin, “Programın bitimi ile helva ikramına geçtik. Toplam 2 bin 500 kişilik helva ikramında bulunduk. Ben katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah hepimiz günahlarımızdan beraat etmişizdir” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş