Dadaşlardan muhteşem gece

Yayınlama: 13.08.2023
90
A+
A-

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ‘Erzurumlular Gecesi’ konukları ve yoğun katılım ile Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirildi. Amfi Tiyatro alanı hınca hınç dolarken, gecede sahne alan birbirinden özel isimler unutulmaz bir gecenin yaşanmasına vesile oldu.

İnegöl Erzurumlular Derneği, sosyal projelerine ara vermeden devam ediyor. Yıllar önce başlatılan ve geleneksel hale gelen ‘Erzurumlular Gecesi’, yöre insanının takip ettiği birbirinden değerli isimlerin konuk olarak katıldığı gece, bu yıl da coşku ile gerçekleştirildi.






Gerçekleştirilen programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı. Hafta sonu Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve geç saatlere kadar heyecanla devam eden programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak, şu ifadeleri kullandı:

“Geleneksel gecemize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bir geleneksel gecemizde daha sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duymaktayız. Gecemize katkılarından dolayı Bursa Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a, sponsorlarımıza ve bu gecede maddi ve manevi fedakarlıklarını esirgemeyen değerli yönetici arkadaşlarıma sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürler ediyorum. Artık geleneksel hareket ettiğimiz bu gecelerimizde sizlerin katılımları bizlere azim ve şevk vermektedir. Sizlere de sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerimle sizleri tekrardan saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hayırlı Akşamlar diliyorum. Sağ olun var olun”

Toprak’ın açıklamalarının ardından, Erzurumlular Gecesi start aldı.

Erzurum Bar Ekibi’nin sahne alması ile birlikte Dadaşlar geceye ısınmaya başlarken, ardından da yörenin tanınan sanatçılarından Aşık Maksut Feryadi Koca sahne aldı.

Dadaşlar Feryadi Koca’nın eserleri ile bir yandan hüzünlenirken, diğer yandan ise Erzurumlu Mümessil Burak Bozdağ ile de eğlenceli anlar yaşadı.

Daha sonra Erzurum’un ‘Teyo Emmi’ ismi ile tüm Türkiye genelinde tanınan Cumhur Seval sahne aldı. Dadaşlar Teyo Emmi ile eğlenceli anlar yaşarken, gecenin sonun ise TRT Sanatçısı Aysun Gültekin sahne aldı.

Eserleri ile ülke genelinde olduğu gibi katıldığı Erzurumlular Gecesi’nde de katılımcıların kulaklarının pasını silen Aysun Gültekin, performansının ardından Erzurumlular Derneği Başkanı Ali Toprak’a teşekkür etti.

Ali Toprak ise, ‘Türk müziğinin divası’ olarak tanınan Aysun Gülteki’ne teşekkürlerini iletti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş