DARBE DEĞİL, İŞGAL GİRİŞMİ

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erim 15 Temmuz Hain Darbe girişimine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Bunun bir darbeden ziyade işgal operasyonu olarak değerlendiriyorum” dedi.

Yayınlama: 17.07.2017
837
A+
A-

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Ertuğrul Gazi Derneği’nin ilk dakikadan itibaren tepkisini ortaya koyduğunu belirten  İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erim, “15 Temmuz hain darbe girişimin meydana geldiği akşam, dernek binamızda yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile toplantı yapıyorduk. Bu toplantıda geçtiğimiz yıl Ertuğrul Gazi’yi anma şenliklerini 20 Temmuz tarihinde yapmayı planlıyor ve bu konu ile ilgili istişareler yapıyorduk. Toplantımızın ardından arkadaşlarımız ile birlikte dernekten ayrıldığımızda bize gelen telefonlar ile bir kalkışma olduğunu öğrendik. Darbe girişimi mi, yoksa bir savaş hazırlığı mı diye düşünürken darbe ihtimalini aklıma bile getirmek istemiyordum.  Suriye- Irak sınırındaki terör yığınağı Amerikan üssü incirlikten kalkan uçaklar ve Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Ermenistan’da ki hazırlığa bakarsak bu bir darbeden ziyade işgal operasyonu olarak değerlendiriyorum. Zaten eğer başarılı olsalardı çok şükür başarılı olamadılar ülkemizi paylaşmak için planları vardı, tıpkı Irak, Suriye, Libya gibi olmaya ramak kalmıştı. Yüce rabbim planlarını başlarına yıktı” dedi.

 

KARŞI OLDUĞUMUZU MEYDANLARDA GÖSTERDİK






İnegöl Ertuğrul Gazi Derneği olarak üyelere, meydanlara inilmesi doğrultusunda talimat verdiklerini belirten Erim, “Bizde diğer dernekler bir STK’ların yaptığı gibi darbe girişiminin olduğunu öğrendiğimiz anda üyelerimizi bilgilendirerek meydanlara inerek, demokrasiyi korumaları için yönlendirdik. Üyelerimiz ve yöneticilerimiz o akşam devlet ve milleti  için meydanlarda yerini alarak demokrasinin yılmaz bekçileri olduğunu göstermiştir. Demokrasi nöbetlerinde Ertuğrul Gazi Derneği olarak yerimizi aldık ve bu hain darbe kalkışmasına karşı olduğumuzu meydanlarda gösterdik” dedi.

 

MÜCADELE GEREK

15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili mesaj veren İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Erim, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Başka 15 Temmuz’lar yaşanmaması için dua ediyoruz elbette ancak bunun içinde mücadele gerek. Birbirimizi Allah için sevmemiz gerek birlik ve beraberliğin temeli yaratılanı yardandan ötürü sevmemiz gerek. Ben Türk tarihi boyunca vatanı ölümü göze alan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş