DENETiMLiLERE iŞ iMKANI

Denetimli serbestlik şartıyla salıverilen hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla çalışmalar yürüten İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümlülerin iş imkanı bulması için meslek kurslar ve girişimcilik kursları açmaya hazırlanıyor.

Yayınlama: 25.11.2017
773
A+
A-

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR İnegöl Şubesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)  işbirliğinde düzenlenen ‘İstihdam Fuarı’nda stant açan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, gelen hükümlülere kurslar hakkında bilgiler veriyorlar.

 

Açılacak kurslar hakkında bilgi veren İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, “Denetimli serbestlik, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının değiştirilmesi, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin denetim ve takip altında tutulması, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, suçtan zarar gören mağdurların da mağduriyetlerinin bir nebze olsun azaltılması gibi alanlarda çalışmalar yürüterek toplumun korunmasında rol alan bir sistemi ifade etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığı koruma kurulu başkanlığımız desteği ile İnegöl denetimli serbestlik müdürlüğümüz; hükümlülerin bir meslek sahibi olarak, iş sahibi olması, böylece ailesine ve topluma yararlı bireyler olarak hayatlarına devam etmesi, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi amacıyla; Ücretsiz mobilya döşeme kesim kursu ile girişimcilik kursu açılmıştır. Mobilya kursumuz İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile açılacak ve katılanlara günlük 25 TL’de harçlık verilecektir” dedi.






 

GİRİŞİMCİLİK KURSU

Başsavcı İnanç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Girişimcilik kursumuz da İnegöl Ticaret ve Sanayi odası tarafından sadece mağdur ve eski hükümlülerimiz için açılmıştır. Bu program ile de kendi işini kurmak isteyen hükümlülere iş-kur un hibe programlarından faydalanması sağlanacaktır. İş-kur asgari ücretin 15 katına kadar hibe vermektedir. Bu yönümüz ile de istihdama katkı sağladığımızı düşünerek bu fuarda yer aldık. Kurslara kayıtlarımız 1 hafta daha devam etmektedir”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş