DEVLETE TEŞEKKÜR ETTİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Suudi Arabistan’dan getirilerek İnegöl Şirin Hatun KYK Kız Öğrenci Yurduna yerleştirilen İlker Uruç çektiği video ile memnuniyetini anlattı.

Yayınlama: 05.05.2020
2.772
A+
A-

Suudi Arabistan’dan, Türkiye’ye getirilen 252 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İnegöl’de Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı öğrenci yurtlarına geçtiğimiz hafta yerleştirilmişti.

 

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde ki Şirin Hatun KYK Kız Öğrenci Yurdunda eşi ve 1.5 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte karantina altında olan İlker Uruç (30) çektiği video ile karantina sürecini anlattı.






 

Karantina süreci bittikten sonra Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki evine gideceğini belirten Uruç, “ 7 gün daha karantina altında olacağız, eşim hamile bu süre içerisinde burada doğum yapabilir” ifadelerini kullandı.

 

Karantina ortamında her şeyin çok fazla düşünülerek hazırlandığını belirten İlker Uruç (30) yaptığı açıklamada, “ Şuan Bursa/İnegöl Şirin Hatun Kız Yurdunda karantina altındayız. Suudi Arabistan’da başkent Riyad’da yaşıyorum ve orada çalışıyorum. Bütün dünyayı etkisi altına alan kovi-19 virüsünden biz de etkilendik. İlk başta gelmeyi düşünmüyorduk, vakalar azdı. Daha sonra vakalar yükseldi ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi, iş yerlerimiz kapatıldı. Evden çıkamıyorduk, eşimde hamile bu süreçte. Türkiye’ye gelme kararı aldık. Daha sonra büyükelçilik ile iletişime geçtik ve Türk Hava Yolları ile İstanbul’a iniş yaptık. O sırada AFAD, sağlık ve emniyet ekipleri bizi karşıladı. Yine AFAD eşliğinde Bursa/İnegöl’e sevk edildik. O esnada mola verilmedi çünkü sıfır hata isteniliyordu. Bazı insanlar isyan etmiş olabilir ama bekleme şansımız yoktu. Zaten uçakta da mola verilmeyeceği söylendi. İnegöl Şirin Hatun Kız Yurdu önüne geldiğimizde halk bizi alkışlarla karşıladı, komşular balkonlardan el salladılar, gayet iyi karşılandık. Kayıt işlemlerinden sonra eşim ve 1,5 yaşındaki kızım ile birlikte aynı odaya yerleştirildik. Odaya girdiğimizde temel ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız her şey, erzaklar ve temizlik ürünleri mevcuttu. Bizden daha çok düşünülmüş ihtiyaçlarımız. Bu hoşumuza gitti. Şuan 7’nci gündeyiz, 7 gün daha kaldı. Hayırlısı ile bitirip memleketimize gitmek istiyorum. Mükemmel bir ilgi ve alaka ile karşı karşıyayız burada.  3 öğün yemeğimiz veriliyor. Sınırsız internet ve sıcak suyumuz var. Eşim bu arada hamile, doktora gidip muayene olması gerekiyordu. Sağlık görevlilerine ilettik ve ambulans eşliğinde eşimi alıp İnegöl Devlet Hastanesine götürdüler, muayene ettiler. 7 günümüz var ve eşimin burada doğurma ihtimalide var. Yurttakilerde bizim kadar heyecanlı. Güzel bir süreç geçiyoruz, bu kadarını beklemiyorduk. Çocuklara oyuncaklar mı dersiniz, balonlar, sürpriz doğum günlerim dersiniz. AFAD ekipleri sürecin sonunda bizi tekrar memleketimize götürecekler. Türk Hava Yolları Pilotu uçağa bindiğimiz ‘birlikte başaracağız’ demişti, evet birlikte başaracağız inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gençlik ve Spor Bakanı’nında dediği gibi ‘yurdumda hayat var’ ” diye konuştu.

 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş