Dünya zor bir cendereden geçiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mesudiye Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine Somuncu Baba Camii bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Dünya virüs nedeni ile zor bir süreçten geçtiğini belirten Aktaş, “Dünya büyük bir cendereden geçiyor. İster istemez bu cendereden geçişin dünyaya yansımaları oluyor. Burada esnaf abilerimiz var, emekli abilerimiz var, başka yerlerde çalışanlar var. Sıkıntılı süreçten geçiyoruz., kolay değil.

Yayınlama: 31.10.2021
414
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mesudiye Mahallesi sakinlerinin daveti üzerinde beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Somuncu Baba Camii bahçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Burada açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehri Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı:






 

“Zor günler yaşıyoruz. 10 Nisan tarihinde ilk sokağa çıkma yasağı olduğunda, ellerinden öper kızım o zaman 15 yaşındaydı, ‘Baba hiç sokağa çıkmayacak mıyız?’ dedi. Hiç çıkmayacağız dedim. Tabi çocuklar alışkın değil. 80 İhtilalinde vardı, sayımlarda olurdu sokağa çıkma yasağı, günlerce sokağa çıkmadık. Kim derdi Bayram Namazı’na gitmeyeceğiz diye. Ne günler yaşadık. Teravih kılamıyoruz, evlerimizde teravih kılmaya çalışıyoruz. Öyle arkadaşlar tanıyorum ki, ilk günlerde teravih namazına giderdi, sonraki günler kaytarır,  Kadir Gecesi’nden sonra yine birkaç gün daha giderdi, o arkadaşları görün… Bir teravih serbest olsa vallahi camiye en erken ben gideceğim, en geç ben çıkacağım diyor. Gerçekten özledi millet. Ama ne günler yaşadık, kıyamet alameti gibi. Kim derdi ki sokağa çıkma yasakları olacak…”

 

DÜNYA ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Dünyanın virüs nedeni ile zor bir süreçten geçtiğini belirten Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Dünya büyük bir cendereden geçiyor. İster istemez bu cendereden geçişin dünyaya yansımaları oluyor. Burada esnaf abilerimiz var, emekli abilerimiz var, başka yerlerde çalışanlar var. Sıkıntılı süreçten geçiyoruz., kolay değil. Aynı sıkıntıyı Amerika, İngiltere, Almanya’da yaşıyor. Çin’de müthiş bir enerji darboğazı var. Biz de peki işler dört dörtlük mü? Maliyetler artıyor, dövizle alakalı hareketlenme var. Allah’ın izni ile bunların hepsi düzelecek. Dünden daha güçlü bir Türkiye var. Biz birlik ve beraberlik içerisinde bir toplumuz. Dayanışmamız, heyecanımız Allah’a hamdolsun diğer ülkelere göre bizde çok fazla. Şükürler olsun bu süreç aşıldı, aşılmaya çalışılıyor. Ama aramızdan sevdiklerimiz ayrıldı. Gördük ki 30’lu 40’lı önemli değil ölümün her türlüsü soğuk. İnsanlar babasının, annesinin cenazesine gidemedi karantinada olduğu için. Kıyamet alameti gibi bir şey. İtalya’da, Almanya’da, Fransa’da gördük, belirli yaş üstünü hastanelere almadılar. Bu süreç inşallah dayanışma ile aşılacak”

 

GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ

Konuşmalarını sürdüren Başkan Aktaş;

 

“Biz çok özel bir coğrafyadayız. Biz çok önemli bir lokasyondayız ama zor bir coğrafyadayız. Bizim etrafımızdaki ülkelerin hepsi sıkıntılı. Elin Amerika’sı kilometrelerce öteden gelmiş, Allah aşkına sana mı kaldı Irak’taki, Suriye’deki savaş? Suudi Arabistan’da üst oluşturmuş. Güney Kore’de de üstü var, Kuveyt’te de üstü var, dünyanın her tarafında üstü var. Güçlünün haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Biz güçlü olmak zorundayız. Biz Avrupa’nın ikinci büyük nüfusu, 5. büyük ekonomisiyiz. Dolayısıyla zor günler geride kalacak inşallah. Bu zor gecenin bir sabahı var, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hayat zorluklara rağmen devam ediyor” dedi.

 

ENGELLERE RAĞMEN TÜRKİYE YOLUNA DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin birçok engele rağmen yolunda devam ettiğini belirten Aktaş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İnşallah göreceksin Türkiye yoluna çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecek. Bu mesele ne Alinur Aktaş meselesi ne de bir başka birinin meselesi. Bu ülke üzerinden yıllarca planlar yapıldı. Bu ülke yıllarca yolundan döndürülmeye çalışıldı. Ayaklarımıza prangalar vuruldu. 8-10 sene de bir ihtilallerle bize aynı filimler izlettiler. Allah’a şükürler olsun hepsi aşıldı. Şimdi yapmıyorlar mı sanıyorsunuz? Neler neler yapıyorlar ama hamdolsun milletimiz artık daha bilinçli. Tehlikeler de yok değil. Bu noktada da din adamlarına, ailelere de, öğretmenlere de, yöneticilere de görev düşüyor. Biz çok güçlü bir milletiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş