Ek gösterge çözüm süreci resmiyete kavuşturuldu

İnegöl ziyaretinde açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı umuyoruz’ ifadelerine değinerek, öğretmenleri de kapsayan ek göstergedeki çözüm sürecinin resmiyete kavuşturulduğunu söyledi.

Yayınlama: 20.10.2021
286
A+
A-

Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şubesi, teşkilat buluşmaları kapsamında İnegöl’deki üyeleriyle bir araya geldi. Eğitim Bir-Sen İnegöl Temsilcisi Sinan Aktaş’ın eşlik ettiği programda, teşkilat ziyaretine okullarla başlayan Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, salgın sonrası eğitim-öğretim,  toplu sözleşme, meslek kanunu, personel, güvenlik ve bütçeye dair eğitimin gündemiyle ilgili meseleler ve çözüm yolları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çamlıca Restoran’da düzenlenen toplantıda ise sendikal çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantının açılışında konuşan Sinan Aktaş, pandemi dönemi sebebiyle uzun süre sonra düzenlenen teşkilat buluşmasına katılan kurum idarecileri ve işyeri temsilcilerine teşekkür etti.

Aktaş, öğretmenlik mesleğinin hak ettiği şekilde tanımlanması, sosyal zeminde öğretmenlerin itibarının, haklarının korunması ve artırılması, yönetmeliklerle, genelgelerle oluşan görev, yetki, ehliyet, liyakat noktasındaki dağınıklığın giderilmesi gerektiğini belirterek, “Meslek kanununun hala çıkarılmamış olması hukuki açıdan boşluk, mesleki açıdan ise yoksunluktur. Bu yüzden öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz” dedi.






 

Kamu sendikacılığında örgütlenmenin mayasının çalındığı 1992 yılından bugüne zorlu yollardan geçerek geldiklerini belirten Aktaş, “Bugün 1 milyonu aşan üyemizle, örgütlülüğümüzle zorlukları birlikte aşıyoruz. Sendikacılığı yeniden tanımlayan ve konumlayan, sendikacılığa yeni bir soluk getiren entelektüel bir kapasite, güçlü bir teşkilatız. Diğerlerine göre değil, değerlerimize göre sendikacılık yapıyoruz. Anadolu’nun kabul görmüş değerlerini baş tacı eden, milletle hiçbir zaman çatışmayan, karşı karşıya gelmeyen, derdi ve davası olan, yeniden güçlü medeniyet idealiyle yürüyen bir sendikal hareket olarak kendimizi ayrı konumladık ve istikametimizi hiç kaybetmedik” diye konuştu

 

Toplu sözleşmenin sendika üyeliğini önemli hale getirdiğini kaydeden Sinan Aktaş, ocak ayından itibaren sendikalı personel ile sendikasız personel arasında gelir farkının olacağını sözlerine ekleyerek, “Örgütlü olmanın farkını üyelerimiz hissedecek” dedi.

Gündemi değerlendiren Eğitim Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar ise, sendikal mücadelenin önemine dikkat çekti.
 

“Birlikte daha güçlü olacağımız için sendikasız hiç bir çalışanın kalmaması gerekiyor” diye konuşan Acar, 2001 yılından itibaren Türkiye’deki memur sendikacılığının geçtiği aşamalardan bahsederek, “Memur-Sen gibi bir sendikal güç olmadığından 28 Şubat’ta başarılı olundu ancak Memur-Sen varlığı ile 15 Temmuzda darbeye ve darbecilere ilk dur diyen olmuştur” dedi.
 

Toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Acar, öğretmen meslek kanunun çıkmasının şart olduğunu, 3600 ek göstergenin çözüm sürecinin resmiyete kavuşturulduğunu ifade ederek, toplu sözleşme kazanımları hakkında bilgiler verdi.
 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş