Endüstrinin kalbi tasarımla renkleniyor

Yayınlama: 03.06.2024
51
A+
A-

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç, endüstri ve tasarımın buluştuğu yeni bir dönemi müjdeledi. Mobilya Dernekleri Federasyonu öncülüğünde hazırlanan “Furnishings & Design Istanbul (FDI)” etkinliği, sektörün önde gelen tasarımcıları ve uzmanlarının katkılarıyla Eylül ayında hayata geçirilecek.

SEKTÖRÜN GÜCÜ BİRLEŞİYOR
Ahmet Güleç, iç mekân dekorasyon ekosisteminin mobilya, aydınlatma, aksesuar, ev tekstil, zemin kaplama gibi birçok güçlü sektörden oluştuğunu belirtti. Türkiye’nin bu alanlardaki üretim gücü ile dünyanın en önemli tedarikçileri arasında yer aldığını ve “Made in Türkiye” etiketini global ölçekte dalgalandırdıklarını vurguladı. Türkiye’nin 76 farklı sektörde ihracat lideri olduğunu belirten Güleç, bu başarının daha da renklenmesi gerektiğini söyledi.

“Furnishings & Design Istanbul (FDI)” Etkinliği






Güleç, Türkiye’nin güçlü üretim, hız ve güven etiketlerine yeni başarılar eklemek amacıyla “Furnishings & Design Istanbul (FDI)” etkinliğini duyurdu. Bu etkinlik, Mobilya Dernekleri Federasyonu Tasarım Komitesi tarafından organize ediliyor ve ilk etkinliği 19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

KOMİTE ÜYELERİ VE HAZIRLIKLAR
Tasarım Komitesi, Özyeğin Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er’in başkanlığında, tasarımcı Raşit Karaaslan, Erdem Akan, Ece Yalım, Cemal Çobanoğlu, mimar Aynur Yılmaz, tasarımcı Şule Koç ve iletişim uzmanı Cengiz Ayyıldız gibi isimlerin yoğun çalışmalarıyla hazırlandı.

DAVET
Ahmet Güleç, 10 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek etkinlikte, tasarımı ve yeniliği önceliklendiren tüm markaları, üreticileri ve bağımsız tasarımcıları katkı sunmaya davet etti. Bu etkinliğin Türkiye’nin tasarım dilini, biçimini ve yaratıcılığını zenginleştireceğini ve katma değeri artıracağını belirten Güleç, bu yolculukta herkesin katkısının değerli olduğunu ifade etti.

Endüstrinin kalbine tasarımı koymak ve ekonomiye büyük değer katmak amacıyla yola çıkılan bu etkinlik, Türkiye’nin entelektüel sermayesini ve yaratıcı kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş